Exclusief voor abonnees

Cultuursector verliest alle hoop: “Ook mijn privéspaargeld is op”

Komiek Bas Birker: 'De reserves van mijn bedrijfje zijn op. Mijn privéspaargeld is op.'
Damon De Backer Komiek Bas Birker: 'De reserves van mijn bedrijfje zijn op. Mijn privéspaargeld is op.'
Het beetje hoop dat de cultuursector had door de versoepelingen aan het begin van de zomer, is met de nieuwe maatregelen, vooral in Antwerpen, platgedrukt. Ook in het commerciële veld hakt de coronacrisis er diep in. Dat schrijft De Morgen. “Over al de mensen in onze sector wordt inmiddels beslist alsof het kinderen zijn die niet weten wat ze doen.” 

Je hebt 4% van dit artikel gelezen
53 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • hanzi appelterri

  probeer het anders eens in de regering, daar zoeken ze nog een clown

 • Johan De Cauwer

  Die vergelijking met voetbal is toch redelijk naast de kwestie. Als de cultuursector evenementen wil organiseren met 22 acteurs zonder publiek mag ze dat aanvragen en mogelijk komt dat ook goed. Mensen en sponsors willen die voetbal, en daar moeten geen samenscholingen voor georganiseerd worden. Dus wees creatief en zorg voor sponsoring of zorg voor digitaal publiek. Want het gezondheidsprobleem daar kom je niet onderuit, dat ondergaat iedereen. En het is niet de schuld van de regering.

 • Kris Van Ginderen

  Ongelooflijk al die negatieve rescties op dit artikel! Allemaal cultuurbarbaren or mensen die echt niet begrijpen hoe het er in de cultuursector aan toe gaat! Jet is een economische sector als een ander met veel andere beroepen die ervan afhangen waaronder ook de omliggende horeca in Antwerpen bijvoorbeeld. Ze hebben evenveel recht op steun dan andere sectoren. Ze hebben gezoon heel de tijd gezwegen omdat er perspectief was. Nu is dat er niet meer en is het tijd om ook hen te helpen

 • Eddy Wauters

  Enerzijds geld scheppen, anderzijds nog geen 6 maand kunnen overbruggen? Levensstijl aanpassen zou ik zeggen!

 • Filiep Coman

  Wees creatief en pas uw business aan de nieuwe realiteit. Corona wens je bovendien aan niemand toe. !