Cirque du Soleil komt volgend jaar naar Antwerps Sportpaleis

BELGAONTHESPOT
Het befaamde internationale gezelschap Cirque du Soleil strijkt van 14 tot 17 maart 2019 in het Antwerpse Sportpaleis neer. Het spektakel 'Toruk', geïnspireerd op de film 'Avatar' van James Cameron, wordt er op de planken gebracht. Dat kondigt het gezelschap aan.

Cirque du Soleil neemt de toeschouwer mee naar het universum van James Cameron, en laat ook het handelsmerk van de regisseur zien, met onder meer multimediaprojecties en een geluidsband "met cinematografische accenten".

Het spektakel wordt verteld door een Na'vi, de naam van de inheemse bevolking op de planeet Pandora waarvan 'Avatar' het verhaal vertelt. 'Toruk' speelt zich af duizenden jaren voor de intriges in de film. Een ramp dreigt de boom der zielen te vernielen, en twee jongens van de Omatikaya-stam vertrekken op onderzoek, samen met hun nieuwe vriend Tsyal, van de Toruk, een roofdier dat regeert over de hemel van Pandora, opdat die hen zou helpen om de voor de Na'vi heilige boom te redden.

De artistieke leiding is in handen van Guy Laliberté en Jean-François Bouchard voor Cirque du Soleil, evenals James Cameron, Jon Landau, Kathy Franklin en Richie Baneham van Lightstorm Entertainment.

Tickets voor de show zijn vanaf vrijdag te koop.

BELGAONTHESPOT
BELGAONTHESPOTReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.