Exclusief voor abonnees

Besparingen cultuursector: “Over twintig jaar hébben we geen internationale uitstraling meer”

beursschouwburg
Baert Marc beursschouwburg
Besparingen die variëren van 3 tot 60 procent: de beleidsnota van cultuurminister Jan Jambon (N-VA) zet kwaad bloed in de cultuursector. Wat beoogt Jambon met die hakbijl? En welk effect hebben de besparingen op subsidies? “Er is geen doorstroming meer. En dus ook geen toekomst”, klinkt het in De Morgen.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • David Pletinckx

  Nog meer stemmen op NVA

 • PETER PERMENTIER

  Als er teveel vzw's vooral in de Brusselse rand, om het Vlaamse geld op soeperen, dan moeten het de goede groepen het bekopen, want het is niet aan ons om de Franstalige cultuur te ondersteunen, en een juiste en grootse companies zijn een noodzaak in onze Vlaamse cultuur. En we dienen onze faam hoog te houden, dat kan niet als er versnippering is en verkeerd wordt besteed.

 • Jef Lois

  Vanaf het ogenblik dat je als "kunstenaar" niet zelf kan voor zien in je eigen inkolsten net als iedere andere zelfstandige dan stop je of zoek je werk en doe je kusnt in bij beroep na je uren maar het moet stoppen dat jullie leven op kosten van belasting betalers. En ik ben gee aanhanger van nva maar deze beslissing steun îk zeker het geprofiteer van de kunstenaars moet stoppen.

 • Gino Denil

  De BTW en Taksen op de optredens en 10 CD's van Jef Neve hebben waarschijnlijk al meer opgebracht aan belastingen dan wat een rijkelijk betaalde sportvedette betaalt. En die is er ook gekomen door subsidies aan sportclubs. Wat zou de verkoop van de boeken van bijvoorbeeld euromiljonair Brusselmans en vooral Tom Lanoye al opgebracht hebben - in 2012 894.000 exemplaren van Heldere Hemel. Aan werkgelegenheid, belastingen en BTW. Maar bij cultuurbarbaren geldt ook onbekend is onbemind.

 • Frans Faes

  Die uitstraling bestaat dan ook enkel in de geesten van diegene die van die subsidies ge- of misbruik maken.