Auteur ‘Game of Thrones’ haalt zelfopgelegde deadline niet: “Er is vooruitgang, maar nog een lange weg te gaan”

George R. R. Martin
EPA George R. R. Martin
Fans van ‘Game of Thrones’ zitten met de handen in het haar. Schrijver George R.R. Martin (71) lijkt maar geen vooruitgang te maken met ‘The Winds of Winter', het volgende boek in de populaire reeks. Klopt niet, laat de auteur nu weten, al gaat het ook niet zo goed als hij gehoopt had. 

Eerder zei George R. R. Martin nog dat hij iedereen toestemming zou geven om hem op te sluiten in “een klein hutje op White Island, dat uitkijkt op een meer van zwavelzuur, tot ik klaar ben”, als hij ‘The Winds of Winter' niet klaar zou hebben tegen juli. Nu het bijna zover is, lijkt een opsluiting niet veraf. 

Op z'n blog schrijft de auteur dat hij het boek volgend jaar hoopt af te hebben. “Ik werk elke dag urenlang aan ‘The Winds of Winter’”, bezweert hij z'n fans. “En ik maak vooruitgang. Ik heb gisteren nog een nieuw hoofdstuk afgewerkt, een ander drie dagen geleden, en nog een ander vorige week.” Maar te positief moeten we daar niet over zijn. “Dit betekent niet dat het boek morgen klaar zal zijn en volgende week gepubliceerd zal worden. Het gaat een dik boek worden en ik heb nog een lange weg te gaan." 

“Ik had natuurlijk gehoopt dat het sneller zou gaan”, voegt hij eraan toe. “In 1999, toen ik ‘A Storm of Swords’ schreef, deed ik gemiddeld 150 pagina’s per maand. Maar ik vrees dat ik dat tempo nooit meer zal halen." 

Lees ook: 

Toch één voordeel? George R.R. Martin schrijft vlotjes aan nieuw ‘Game Of Thrones’-boek nu hij in quarantaine zit

GoT-auteur belooft eerst boek af te werken voor hij meeschrijft aan HBO-prequel

‘Game Of Thrones’-bedenker krijgt golf van kritiek na aankondiging op Twitter: “Hier zitten we niet op te wachten”




Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.