Al 30.000 bezoekers voor 'De Zee'

Wouter Van Vooren
De tentoonstelling 'De Zee - Salut d'honneur Jan Hoet' in Oostende lokte op ruim een maand tijd al 30.000 bezoekers. Dat meldt Toerisme Oostende. De expositie loopt nog tot 19 april 2015.

De expositie is een schot in de roos. 'De Zee' moest het afscheidswerk worden van curator Jan Hoet, maar na zijn overlijden in februari van dit jaar groeide de tentoonstelling uit tot een hommage aan de kunstpaus.

De tentoonstelling palmt met twaalf locaties rond epicentrum Mu.Zee de hele binnenstad van Oostende in. Verspreid over die locaties hangen zo'n 300 kunstwerken van 150 artiesten zoals Permeke, James Ensor, Gustave Coubert en Pablo Picasso. Een tiental artiesten brengt ook hulde aan Jan Hoet met nieuwe werken, of werken die Hoet na aan het hart lagen.

Al 30.000 bezoekers vonden hun weg naar 'De Zee'. "We hopen deze tendens de komende maanden voort te kunnen zetten", aldus voorzitter van Toerisme Oostende Niko Geldhof. De organisatoren hopen eind april af te klokken op minstens 100.000 bezoekers.