Acrobate (31) Cirque du Soleil komt om na val

Illustratie van een optreden van Cirque du Soleil.
PHOTO_NEWS Illustratie van een optreden van Cirque du Soleil.
Tragisch nieuws uit de magische wereld van Cirque du Soleil: de 31-jarige acrobate Sarah Guillot-Guyard is zaterdagavond om het leven gekomen nadat ze ten val kwam tijdens de show 'Ka' in Las Vegas. Het gaat om het eerste ongeval met fatale afloop in de 30-jarige geschiedenis van het gezelschap.

Guyard, die twee jonge kinderen achterlaat en gekend staat onder haar artiestennaam Sassoon, schoof van een koord tijdens de slotscène van de show. Ze viel daarbij 15 meter naar beneden. De acrobate werd nog naar het universitair ziekenhuis van Las Vegas gebracht, maar overleed daar aan haar verwondingen.

Aan een gebrek aan ervaring kan het tragische ongeval niet te wijten zijn. Zo stond de jonge vrouw maar liefst 22 jaar op de planken. Een lijkschouwer is aangesteld om haar lichaam te onderzoeken.

"Aanvankelijk dacht iedereen dat het 'gevecht' een deel van de choreografie was", aldus aanwezige Dan Mosqueda in de krant The Las Vegas Sun. "Maar dan hoorde je ze schreeuwen en kreunen en we zagen een vrouw huilend van het podium lopen." De voorstellingen van 'Ka' zijn voorlopig geannuleerd.

"Bijzondere artiesten"
Oprichter van Cirque du Soleil, Guy Laliberte, liet in een verklaring weten "diep bedroefd" te zijn door de dood van Sarah. "We worden er met grote nederigheid en respect aan herinnerd hoe bijzonder onze artiesten elke avond zijn. Het belangrijkste is nu dat we elkaar steunen als een familie."

De dood van de jonge acrobate is het eerste ongeval met fatale afloop sinds het Canadese gezelschap werd opgericht in 1984 in Québec. Eerder deze week liep een andere artiest wel een hersenschudding op bij een incident.

AP
AP