Achtjarig meisje schrijft bestseller over haar 'vervelende' kleine broertje

screenshot
Amper acht jaar is ze, maar Nia Mya Reese beschikt al over het nodige talent om voor een ander mens(je) te zorgen. Ze is er zelfs zo goed in dat ze er een boek over schreef. Haar debuut 'How To Deal With and Care For Your Annoying Little Brother' staat in de lijst van best verkochte boeken van online winkel Amazon.

Het begon allemaal vorig jaar met een schoolopdracht in het eerste leerjaar. Alle kinderen van de klas moesten een opstel schrijven over een talent waarvan ze zichzelf meester hadden gemaakt. 
Nia Mya koos haar 'ronduit vervelende kleine broertje' Ronald Michael als onderwerp voor de opdracht. Dat vertelde het meisje tijdens een interview met CBS News.

"Nia Mya vertelde aan de klas dat ze een geweldige grote zus was voor haar vervelende kleine broertje", vertelt haar toenmalige lerares aan CBS. Haar moeder, Cherinita, vroeg het meisje om tijdens de zomervakantie verder te werken aan de taak, een zomerproject zeg maar.

Volgens Nia Mya kostte het haar slechts enkele dagen om haar expertise als grote zus, ook hoe je het allemaal aangenamer kan maken, in boekvorm te gieten. Sinds november is het boek te koop op Amazon en werd een heuse bestseller.

Ook de burgemeester van Hoover, het stadje in Alabama waar Nia Mya woont, was aanwezig op één van de signeersessies van het meisje.

Op de vraag wat deze ervaring haar heeft bijgebracht, antwoordt Nia Mya: "Ik heb geleerd om mijn eigen dromen te volgen."

rvReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels