5 toegankelijke boeken voor wie interesse heeft in wijn

Shutterstock
Raak jij maar niet uitgepraat over wijn? Heb jij het continu over aroma’s, afdronk, body en balans? Dan zijn deze vijf wijnboeken vast iets voor jou. Saaie of al te theoretische uiteenzettingen moet je niet verwachten, dit zijn vlot geschreven verhalen over wijn, die zelfs complete leken zullen boeien.

‘Dom Pérignon in een rugzak’ - Huib Edixhoven

De Nederlandse wijnkenner Huib Edixhoven neemt je mee op zijn motor langs wijngaarden van over de hele wereld. Laat je meeslepen door zijn amusante reisverhalen, doorspekt met een vleugje humor. Onderweg verzamel je allerhande wijnweetjes.

Dom Pérignon in een rugzak
Huib Edixhoven Dom Pérignon in een rugzak

‘Een hedonist in de kelder’ - Jay McInerney

Wie door The Guardian als ‘de grote wijnschrijver van deze tijd’ wordt bestempeld, zal ongetwijfeld wel iets te vertellen hebben over deze veelzijdige drank. In ‘Een hedonist in de kelder’ observeert de Amerikaanse Jay McInerney op humoristische wijze de wijnwereld. Hij staat bekend om zijn scherpe pen, humoristische invalshoeken en originele omschrijvingen. Zowel de doorwinterde wijnkenner als de wijnliefhebber zullen genieten van zijn verhalen.

Een hedonist in de kelder
Jay McInerney Een hedonist in de kelder

‘69 food & wine affairs’ en ‘365 wijnen die je geproefd moet hebben’ - Sepideh Sedaghatnia

Sepideh Sedaghatnia werd in 2014 verkozen tot ‘Sommelier van het jaar’ door Gault & Millau. Intussen is ze een vast schermgezicht op VTM en runt ze haar eigen wijn- en gastrobar. In ‘69 food & wine affairs’ laat ze haar Iraanse roots spreken. Ze legt uit welke wijnen bij welke Perzisch geïnspireerde gerechten passen en wijdt uit over ingrediënten, kruiden en basisproducten. In ‘365 wijnen die je geproefd moet hebben’ kiest Sepideh, samen met gastronomie-expert Luc Hoornaert, voor iedere dag van het jaar één topwijn.

69 food & wine affairs - 365 wijnen die je geproefd moet hebben
HLN shop 69 food & wine affairs - 365 wijnen die je geproefd moet hebben

Tip: Bestel beide boeken hier via ons promo-aanbod!

Leven als Gort in Frankrijk – Ilja Gort

Ilja Gort is een Nederlandse schrijver, wijnboer en presentator die afwisselend in Nederland en in Frankrijk woont. In ‘Leven als Gort in Frankrijk’ lees je het relaas van hoe hij de switch maakte van succesvolle reclameman tot wijnboer, met de valkuilen die daarbij horen. Het is een komisch en luchtig boek dat erg vlot leest.

Leven als Gort in Frankrijk
Ilja Gort Leven als Gort in Frankrijk

Cork Dork – Bianca Bosker

Met ‘Cork Dork’ behaalde de Amerikaanse Journaliste Bianka Bosker de status van bestsellerauteur. Ze neemt de lezer mee in de soms bizarre en gesloten wereld van de echte wijn-nerds, van elitaire wijnclubs over exclusieve New Yorkse restaurants tot de producenten van massawijnen. Ze onderzoekt wat hen drijft en misschien belangrijker, of ze zelf ook een ‘cork dork’ zou kunnen worden. Een boek vol humor en een gezonde dosis scepsis dat je in één ruk uitleest.

Cork Dork
Bianca Bosker Cork Dork

Met de HLN Zomer Challenges maken we van België deze zomer het beste vakantieland ter wereld. De grootste namen en experts dagen je uit, jij kiest zelf aan hoeveel en welke challenges je deelneemt. Wij bundelen alle artikels, uitdagingen en foto’s van ‘Sommelier in 3 weken’ in dit dossier

Krijg je niet genoeg van boeken? Oneindig veel leesplezier met het aanbod van HLN shop.

Lees ook:

Zo word je in geen tijd wijnkenner

Zomer in eigen land? Ideaal voor de hobbyfotograaf!

Deze must-have gadgets moet elke BBQ-lover in huis hebben

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.