Het huwelijk werd niet alleen een monumentale dag in de Britse geschiedenis, maar ook veruit de meest bekeken en besproken bruiloft aller tijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Het huwelijk werd niet alleen een monumentale dag in de Britse geschiedenis, maar ook veruit de meest bekeken en besproken bruiloft aller tijden. © AP

Kroongetuigen reconstrueren ‘huwelijk van de eeuw’ tussen Diana en Charles: “Twee dagen op voorhand wilde ze alles afblazen”

RoyaltyDag op dag 40 jaar geleden kwam de hele wereld even tot stilstand. Iedereen zat voor de buis voor het huwelijk van de Britse prins Charles en Diana, waar 750 miljoen kijkers in 74 landen naar zouden kijken. Maar hoe sprookjesachtig de bruiloft ook leek op televisie, in realiteit scheelde het niet veel of prins Charles had alleen voor het altaar gestaan. “Ik voel me als een lam voor de slacht. Ik weet het en kan er niets aan doen”, gaf Diana enkele uren voor ze haar jawoord gaf zélf nog toe. Een reconstructie van het ‘huwelijk van de eeuw’, verteld door zij die erbij waren.

9 reacties

 • Simone Meeuwesen

  2 maanden geleden
  Prinses Diana is een icoon. Ze heeft twee mooie zonen. Door te huwen is nu de onvergetelijke prinses geworden. Daar is Camille niks tegen.
 • Charity Swinnen

  2 maanden geleden
  Charles heeft altijd een hoop bagger over zich gekregen. Diana was ook geen non hoor. Als ze er niet wou mee trouwen, had ze alles maar moeten afblazen of vooraf nee gezegd hebben. Maar ja, het geld lonkte...
 • nicole desseyn

  2 maanden geleden
  Een huwelijk dat er nooit mocht geweest zijn ,hij heeft haar altijd bedrogen!
 • CEDRIC PROOT

  2 maanden geleden
  Huwelijk van de eeuw,show ja maar liefde?
 • Bob Fréson

  2 maanden geleden
  Ze had beter alles af geblazen, maar ja, de miljarden lonken langs alle kanten.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.