Het huwelijk werd niet alleen een monumentale dag in de Britse geschiedenis, maar ook veruit de meest bekeken en besproken bruiloft aller tijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Het huwelijk werd niet alleen een monumentale dag in de Britse geschiedenis, maar ook veruit de meest bekeken en besproken bruiloft aller tijden. © AP

Kroongetuigen reconstrueren ‘huwelijk van de eeuw’ tussen Diana en Charles: “Twee dagen op voorhand wilde ze alles afblazen”

RoyaltyDag op dag 40 jaar geleden kwam de hele wereld even tot stilstand. Iedereen zat voor de buis voor het huwelijk van de Britse prins Charles en Diana, waar 750 miljoen kijkers in 74 landen naar zouden kijken. Maar hoe sprookjesachtig de bruiloft ook leek op televisie, in realiteit scheelde het niet veel of prins Charles had alleen voor het altaar gestaan. “Ik voel me als een lam voor de slacht. Ik weet het en kan er niets aan doen”, gaf Diana enkele uren voor ze haar jawoord gaf zélf nog toe. Een reconstructie van het ‘huwelijk van de eeuw’, verteld door zij die erbij waren.

9 reacties

 • Simone Meeuwesen

  2 maanden geleden
  Prinses Diana is een icoon. Ze heeft twee mooie zonen. Door te huwen is nu de onvergetelijke prinses geworden. Daar is Camille niks tegen.
 • Charity Swinnen

  2 maanden geleden
  Charles heeft altijd een hoop bagger over zich gekregen. Diana was ook geen non hoor. Als ze er niet wou mee trouwen, had ze alles maar moeten afblazen of vooraf nee gezegd hebben. Maar ja, het geld lonkte...
 • nicole desseyn

  2 maanden geleden
  Een huwelijk dat er nooit mocht geweest zijn ,hij heeft haar altijd bedrogen!
 • CEDRIC PROOT

  2 maanden geleden
  Huwelijk van de eeuw,show ja maar liefde?
 • Bob Fréson

  2 maanden geleden
  Ze had beter alles af geblazen, maar ja, de miljarden lonken langs alle kanten.
 1. Rijke aanbidders, peperdure cadeaus en een blauwtje van Trump: zo zag de laatste verjaardag van prinses Diana eruit
  PREMIUM
  Royalty

  Rijke aanbidders, peperdure cadeaus en een blauwtje van Trump: zo zag de laatste verjaardag van prinses Diana eruit

  Ooit gingen haar verjaardagen onopgemerkt voorbij, net zoals ze het zelf het liefst wilde. Maar niet dit jaar. Op 1 juli, de dag die haar 60ste verjaardag had moeten zijn, werd Diana herdacht door haar zonen en de rest van Groot-Brittannië. Een triestige gelegenheid die erg contrasteert met de laatste verjaardag die ze bij leven vierde. Bedolven met bloemen en overrompeld door stinkend rijke mannen die wilden meedingen naar haar hand: Diana had een leven vol glitter en glamour voor het grijpen. Toch koos ze, zoals ze haar hele leven al deed, een ander pad. “Ze was altijd al iemand die liever gaf dan kreeg.”