Het huwelijk werd niet alleen een monumentale dag in de Britse geschiedenis, maar ook veruit de meest bekeken en besproken bruiloft aller tijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Het huwelijk werd niet alleen een monumentale dag in de Britse geschiedenis, maar ook veruit de meest bekeken en besproken bruiloft aller tijden. © AP

Kroongetuigen reconstrueren ‘huwelijk van de eeuw’ tussen Diana en Charles: “Twee dagen op voorhand wilde ze alles afblazen”

RoyaltyDag op dag 40 jaar geleden kwam de hele wereld even tot stilstand. Iedereen zat voor de buis voor het huwelijk van de Britse prins Charles en Diana, waar 750 miljoen kijkers in 74 landen naar zouden kijken. Maar hoe sprookjesachtig de bruiloft ook leek op televisie, in realiteit scheelde het niet veel of prins Charles had alleen voor het altaar gestaan. “Ik voel me als een lam voor de slacht. Ik weet het en kan er niets aan doen”, gaf Diana enkele uren voor ze haar jawoord gaf zélf nog toe. Een reconstructie van het ‘huwelijk van de eeuw’, verteld door zij die erbij waren.

9 reacties

 • Simone Meeuwesen

  1 jaar geleden
  Prinses Diana is een icoon. Ze heeft twee mooie zonen. Door te huwen is nu de onvergetelijke prinses geworden. Daar is Camille niks tegen.
 • Charity Swinnen

  1 jaar geleden
  Charles heeft altijd een hoop bagger over zich gekregen. Diana was ook geen non hoor. Als ze er niet wou mee trouwen, had ze alles maar moeten afblazen of vooraf nee gezegd hebben. Maar ja, het geld lonkte...
 • nicole desseyn

  1 jaar geleden
  Een huwelijk dat er nooit mocht geweest zijn ,hij heeft haar altijd bedrogen!
 • CEDRIC PROOT

  1 jaar geleden
  Huwelijk van de eeuw,show ja maar liefde?
 • Bob Fréson

  1 jaar geleden
  Ze had beter alles af geblazen, maar ja, de miljarden lonken langs alle kanten.
 1. Rijke aanbidders, peperdure cadeaus en een blauwtje van Trump: zo zag de laatste verjaardag van prinses Diana eruit
  PREMIUM
  Royalty

  Rijke aanbidders, peperdure cadeaus en een blauwtje van Trump: zo zag de laatste verjaardag van prinses Diana eruit

  Ooit gingen haar verjaardagen onopgemerkt voorbij, net zoals ze het zelf het liefst wilde. Maar niet dit jaar. Op 1 juli, de dag die haar 60ste verjaardag had moeten zijn, werd Diana herdacht door haar zonen en de rest van Groot-Brittannië. Een triestige gelegenheid die erg contrasteert met de laatste verjaardag die ze bij leven vierde. Bedolven met bloemen en overrompeld door stinkend rijke mannen die wilden meedingen naar haar hand: Diana had een leven vol glitter en glamour voor het grijpen. Toch koos ze, zoals ze haar hele leven al deed, een ander pad. “Ze was altijd al iemand die liever gaf dan kreeg.”
 2. Tuinman van prinses Diana haalt herinneringen op: “Ze was erg bezorgd om iedereen”
  Royalty

  Tuinman van prinses Diana haalt herinnerin­gen op: “Ze was erg bezorgd om iedereen”

  Ook de Britse Graham Dillamore - die verantwoordelijk is voor het onderhoud van alle koninklijke tuinen - heeft gezien hoe prins William en Harry een standbeeld van hun overleden moeder Diana hebben onthuld in de tuin van Kensington Palace in Londen. Dat gebeurde tijdens een kleine familiebijeenkomst op de dag dat de prinses van Wales 60 jaar zou zijn geworden. Het doet de tuinman terugdenken aan alle momenten van toen: “Diana stopte altijd even om met mij of de andere tuinmannen een praatje te maken.”
 3. Zondag geen ‘De Zevende Dag’ door vakbondsactie: “Rechtstreekse aanleiding is Septemberverklaring”
  TV
  12

  Zondag geen ‘De Zevende Dag’ door vakbondsac­tie: “Recht­streek­se aanleiding is September­ver­kla­ring”

  Door een staking van de crew van ‘De zevende dag’ zal het actuaprogramma komende zondag niet te zien zijn op één. Dat meldt het gemeenschappelijk vakbondsfront. Directe aanleiding is de Septemberverklaring van de Vlaamse regering. “Die voorzag in een paar miljoen extra werkingsmiddelen, terwijl de kosten met tientallen miljoenen zijn gestegen”, zegt Carlos Van Hoeymissen (ACV Transcom). Mogelijk volgen de komende dagen nog meer acties.