Krezip maakt comeback op Pinkpop

Jacqueline Govaert
Foto Frans Paalman Jacqueline Govaert
Krezip, de Tilburgse band rond Jacqueline Govaert maakt een comeback tijdens de 50ste editie van Pinkpop in juni dit jaar. Ook ‘Bring me the Horizon’ is een nieuwe naam op het festival.

Krezip, met zangeres Jacqueline Govaert als bekendste gezicht, is onder meer bekend van nummers als I would stay en Sweet goodbyes. Sinds gisteren verscheen er plots een timer op Krezip.nl met niets meer dan een roze achtergrond. Fans concludeerden al snel dat het om Pinkpop moest gaan.

Festivalorganisator Jan Smeets van Pinkpop liet eerder weten dat hij voor zijn jubileumeditie artiesten wil terugbrengen die ooit belangrijke optredens gaven in Landgraaf. Hij legde Fleetwood Mac al vast.

“In 2019 vallen alle getallen op hun plek. Het is 10 jaar geleden dat Krezip stopte en Pinkpop bestaat 50 jaar. Een reünie was nooit een optie, tot we op een dag wakker werden en het ineens de énige optie was. En we willen het vieren, samen met jullie! Het leven, het feit dat we 10 jaar ouder zijn, allemaal gezond en nog steeds vrienden’’, liet Krezip om klokslag 19.30 uur weten. De band belooft ‘hun songs’ weer te spelen op Pinkpop en op 26 oktober in de Ziggo Dome, de grootste concertzaal in Nederland. 

De klok staat op nul.
ANP (fotobewerking) De klok staat op nul.

Rockacademie

Krezip speelde al vijf keer op Pinkpop. In 2000 brak de band - de leden waren toen allen nog tieners - door op het festival. De videoclip van de grootste hit van de groep, I Would Stay, toont beelden van dat optreden.

De band was van 1997 tot 2009 actief. De harde kern bestond uit Govaert, haar zus Anne op gitaar, Annelies Kuijsters op toetsen en Joost van Haaren op bas. Op 27 juni 2009 gaf de band haar laatste concert in de Heineken Music Hall. Krezip, dat ontstond op de Tilburgse rockacademie, werd vaak ‘de gezelligste band van Nederland’ genoemd.

Een bericht gedeeld door Jacqueline Govaert (@jacquelinegovaert)

Een foto die is geplaatst door Jacqueline Govaert (@jacquelinegovaert) op
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.