Koningin Mathilde brengt bezoekje aan Oekraïense scoutsgroep: “Ik dacht dat ik droomde”

Julian, Lilia en Taras, die samen leiding zijn bij een Oekraïense scoutsgroep in België, kregen donderdag bezoek van niemand minder dan koningin Mathilde. De koningin wilde hen bedanken voor alle moeite die zij al deden voor het thuisfront. De scoutsgroep zamelde onder meer 45.000 euro in om humanitair en medisch materiaal naar Oekraïne te sturen. Het bezoek van de koningin maakte grote indruk op de kinderen. “Ze mag zeker bij onze scoutsgroep komen.”

 1. Koning Charles weer aan het werk na rouwperiode aan Britse Hof
  Play
  Royalty

  Koning Charles weer aan het werk na rouwperio­de aan Britse Hof

  Na een rouwperiode aan het Britse hof is de nieuwe koning Charles weer aan het werk. Samen met koningin-gemalin Camilla trekt hij naar Schotland. Daar gaat het koninklijke koppel enkele officiële activiteiten uitvoeren. In de straten van Dunfermine, in het noordwesten van Edinburgh, staat het volk te wachten om een glimp op te vangen van de koning en koningin-gemalin. Charles neemt uitgebreid de tijd om er handjes te schudden.
 2. IN BEELD. Na het eerbetoon, nu de opkuis: vrijwilligers halen bloemen voor de Queen weg uit Londense parken
  Royalty

  IN BEELD. Na het eerbetoon, nu de opkuis: vrijwilli­gers halen bloemen voor de Queen weg uit Londense parken

  De Britten zijn in diepe rouw na het verlies van Queen Elizabeth II, maar de officiële rouwperiode voor de monarch is afgelopen. Dat betekent dat het leven vanaf nu gewoon verdergaat, met Charles III aan het roer. Om te voorkomen dat de vele eerbetonen die voor de Queen zijn neergelegd in de Londense parken gaan wegrotten, heeft een leger vrijwilligers zich verzameld om alles weg te halen.
 3. Emily Ratajkowski niet te spreken over nieuwe 'Blonde’-film: “Vrouwelijke pijn wordt te veel geseksualiseerd”
  FILM

  Emily Ratajkow­ski niet te spreken over nieuwe 'Blon­de’-film: “Vrouwelij­ke pijn wordt te veel geseksuali­seerd”

  ‘Blonde', de biopic over Marilyn Monroe, krijgt te maken met behoorlijk wat kritiek. De controversiële, expliciete en provocerende scènes in de Netflix-film zorgen voor geschokte reacties. Ook model Emily Ratajkowski (31) is niet te spreken over de verfilming van de Hollywoodster. “Het is geen verrassing dat het alweer een film is waarbij vrouwelijke pijn wordt geseksualiseerd”, klinkt het.
 4. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.