Exclusief voor abonnees

Koen en Valerie - 17 jaar lief en leed (deel 1): de beginjaren en de komst van Zita: “Als hij haar ziet, is hij meteen verkocht”

Hun eerste gezamenlijke interview, in 2003, toont een ijzersterk koppel. Eén dat duidelijk is over de toekomst, bovendien: "Ja, wij willen graag kinderen."
RONNY MEYERS Hun eerste gezamenlijke interview, in 2003, toont een ijzersterk koppel. Eén dat duidelijk is over de toekomst, bovendien: "Ja, wij willen graag kinderen."

De droom is uiteengespat, het sprookje beëindigd: Koen Wauters (52) en Valerie De Booser (40) zetten een punt achter hun huwelijk. Na zeventien jaar en twee kinderen zijn ze uiteengegroeid en gaan ze elk hun eigen weg. Sabine Vermeiren reconstrueert het verhaal achter het bekendste showbizzkoppel van Vlaanderen. Hun coup de foudre. Hun huwelijk. Hun carrières. De druk. En hun twijfels. Zeventien jaar, in lief en leed. Lees er alles over in dit dossier.

"Valerie wié?" Koen hoort het in Keulen donderen wanneer journalisten hem in de zomer van 2002 tot twee keer toe vragen of hij iets heeft met 'Temptation'-verleidster Valerie De Booser. De pers is mis en de geruchten van de pot gerukt, maar Koen is getriggerd. Wie is die vrouw die ze aan hem koppelen? Als hij haar ziet, is hij meteen verkocht. Zijn ervaringen in de liefde zijn slecht. Maar zo zeker als hij frontman is van Clouseau, weet hij: dit gaat lukken.

Het is het jaar waarin in Nederland Pim Fortuyn wordt vermoord, Slobodan Milosevic voor het Joegoslaviëtribunaal moet verschijnen en Frank De Winne naar de ruimte reist. Maar het is vooral de nieuwe liefde van Koen Wauters waarover de boekjes dat najaar niet uitgepraat raken. Ze kennen haar. Het is Valerie De Booser, de bevallige brunette die niet zo lang ervoor als verleidster meedeed aan de eerste editie van 'Temptation Island' en daar met haar ranke contouren niet enkel de kijker had weten te bekoren, maar ook verleider Jorrit.

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Cindy Debaere

  En in een 3de deel hoeveel en waar ze protjes hebben gelaten. En wie hoeveel keer heeft in zijn broek gedaan... Mss gewoon de mensen met rust laten. De breuk op zich is sowieso al hard genoeg. Het beste gewenst aan beide partijen en verder alle geluk. ‍♀️

 • daniel d'hulst

  Laat nu gewoon is iedereen gerust, hun kinderen moeten al genoeg horen en lezen

 • Frans Van Hoyweghen

  Dat ligt aan Koen zelf; dat ze in de kranten staan.

 • François Nuyts

  De échte reden zullen we toch niet te weten komen .

 • Bernd Vaes

  De krant alweer voluit: deze scheiding uitspitten tot in het onvoorstelbare. Dat de kinderen van dit koppel, dat allemaal moeten lezen en verwerken... daar ligt de krant niet van wakker. Wat telt is de nieuwsgier van de lezer.