Koen De Bouw openhartig: “Ze hebben vroeger misbruik gemaakt van het feit dat ik een mooie jongen was”

Koen De Bouw
Kristof Ghyselinck Koen De Bouw
Koen De Bouw (55) rijgt de rollen in binnen- en buitenland aan elkaar. Momenteel maakt hij het mooie weer in de tv-reeks ‘Grenslanders’ op Eén en vanaf 23 oktober is de film ‘Torpedo’ in de bioscoop te zien. Maar er is één rol die hij liever niet speelt, vertelt hij in HUMO: de heldenrol. 

“Ik identificeerde me niet met heldenrollen”, vertelt Koen De Bouw in HUMO. “Het stootte me af. Ik werd vroeger altijd gezien als De Mooie Jongen. Nu kan ik het waarderen wanneer iemand dat zegt. Vroeger niet. Door omstandigheden. Ik wil daar niet verder over uitweiden, maar toen ik 12 was heb ik ervaren wat voor aantrekkingskracht dat mooie jongetje kon hebben op mensen met slechte bedoelingen”, klinkt het. “Dat er toen door een volwassen leraar misbruik is gemaakt van hoe ik eruit zag, heeft ertoe geleid dat ik me - eerst onbewust en daarna steeds bewuster - ben gaan afzetten tegen mijn zogenaamde schoonheid. Ik wilde er niets meer mee te maken hebben. Vandaar dat ik die titel van Mooie Jongen nooit heb kunnen omarmen. Ondertussen kan ik ermee leven. Ik ben blij dat ik die geschiedenis heb verwerkt. Dat heeft erg lang geduurd, maar ik kan nu, veertig jaar later, een compliment in ontvangst nemen zonder ineen te krimpen. Ik vind het intussen zelfs best aangenaam (lacht).”

In het interview vertelt De Bouw ook over een pauze die de drukbezette acteur onlangs inlaste. “Ik had besloten om drie maanden ‘neen’ te zeggen op elke aanbieding die op me afkwam. Maar die drie maanden zijn negen maanden geworden, omdat er een film gecanceld werd.” En dat zorgde voor financiële stress, vertelt hij. “De rekening stond op nul, hoor, na die negen maanden. Ik ben zelfstandige hè. Als je niet werkt, is het snel op.”

Lees het volledige interview in HUMO. 

Bekijk ook: achter de schermen bij fotoshoot met Koen De Bouw en zoon Jolan
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • WILLY ZACHEL

    Mooi niet mooi dat is ieder zijn goesting één ding is zeker hij is een zeer goede acteur !

  • Eddy Wolfs

    Koen De Bouw is niet alleen mooi maar nog mooier is zijn grote acteertalent dat hij in zich heeft en het kan etaleren in films en feuilletons. Het mooiste geschenk van de schepping ligt nu in zijn handen.