Koen Crucke aan het Gravensteen
Volledig scherm
PREMIUM
Koen Crucke aan het Gravensteen © Kristof Ghyselinck

Koen Crucke leidt ons rond door ‘zijn’ Gent: “En toen viel koningin Fabiola pardoes in mijn armen”

BV“Pas als ik mijn drie torens zie, weet ik dat ik écht thuis ben”, klinkt het in Dag Allemaal. Koen Crucke (70) mag dan intussen tien jaar in De Haan wonen, met zijn geboortestad Gent zal hij altijd innig verbonden blijven. Een wandeling door de Arteveldestad lardeert hij dan ook met de gekste herinneringen. “Zoals die keer dat ik met Koen Wauters in één slaapzak lag, aan het Gravensteen. Daarna hebben ze een alarm geplaatst.”

 1. Adil El Arbi op bedevaart naar Mekka: “Prachtig om dit te doen met mijn vrouw en broeders”
  Play
  BV

  Adil El Arbi op bedevaart naar Mekka: “Prachtig om dit te doen met mijn vrouw en broe­ders”

  Regisseur Adil El Arbi (34) is samen met zijn vrouw Loubna Khalkhali (30) op bedevaart in Mekka in Saoedi-Arabië. Ook collega-regisseur Bilall Fallah (36) is mee. Het drietal deelt verschillende beelden van hun ervaring op Instagram. “Dit is een droom die uitkomt. Ik ben gezegend om dit te mogen doen met mijn vrouw en mijn broeders”, klinkt het. Elke moslim moet, indien het kan, als onderdeel van de hadj (de Arabische naam van de bedevaartstocht naar Mekka) één keer in z’n leven naar de Saudische stad gaan om de Kaäba, het centrale heiligdom van de islam, te bezoeken. De regisseurs zijn momenteel in Saudi-Arabië vanwege het Red Sea International Film Festival in Jeddah, een stad aan de Rode Zee op één uur rijden van Mekka. Daar wordt hun film ‘Rebel’ vertoond.
 2. Eerste reacties ‘Avatar: The Way of Water’ stromen binnen: “Veel beter dan de eerste film”
  Film

  Eerste reacties ‘Avatar: The Way of Water’ stromen binnen: “Veel beter dan de eerste film”

  Vanaf volgende week, 14 december, is het tijd om je een weg te banen naar de bioscoop. Want vanaf dan speelt ‘Avatar: The Way of Water’- het vervolg op kaskraker ‘Avatar’ uit 2009 - in de zalen. Enkele gelukkigen van de pers, die de première in Londen konden bijwonen, gaven op sociale media al uitgebreid hun mening over de film: “Regisseur James Cameron laat zien wie de baas is.”