In 2003, vlak voor 'Idool', werd hij verliefd op Natalia. Vijf jaar genoten ze samen van het leven.
Volledig scherm
PREMIUM
In 2003, vlak voor 'Idool', werd hij verliefd op Natalia. Vijf jaar genoten ze samen van het leven. © Instagram

Koen Baeyens (50), ex van Natalia, koos voor euthanasie: “Hij zei me: nonkel, zie je me zo nog verder leven? Neen toch”

Gisteren is in Ninove ex-volleybalspeler Koen Baeyens gecremeerd. Hij stierf dinsdag, op zijn vijftigste verjaardag, nadat hij koos voor euthanasie wegens ondraaglijk psychisch lijden. Zijn oom Dominique Baeyens, zelf ex-bondscoach, bracht de avond voor zijn overlijden nog door met zijn neef. "Hij zei me: nonkel, zie je me zo nog verder leven? Neen toch."

15 reacties

 • patrick de smedt

  5 maanden geleden
  op de eerste plaats R.I.P ik vind het mooi dat euthanasie bestaat en er is , maar kan men dan ook zijn organen doneren want daar hij bewust van ons heen gaat is misschien ten koste van een 5 tal patiënten die wachten op een donor .!!!
 • Gerrit Mangé

  5 maanden geleden
  Een depressie gecombineerd met een burn out, en dat allemaal rond je 50ste een tijd dat je in vraag stelt wat heb ik nu bereikt is er nog toekomst en hoe ziet die eruit? Ik begrijp zeer goed wat psychisch lijden is en een psycholoog of een psychiater kunnen je geestelijk echt niet helpen. Ze kunnen je pillen geven die je geest plat legt, maar wat nadien, er is niets opgelost en de maatschappij wil dat je verder gaat met je leven maar dat is niet zo simpel.
 • julia van den eynden

  5 maanden geleden
  Asperger hebben, dus op het autisme spectrum zitten, wil zeggen dat je heel slim bent maar ook de nadelen van autisme ondervindt. Je voelt je nergens echt thuis. Een vreemde in deze wereld. Je compenseert dat door te imiteren en te doen wat je denkt dat anderen van je verwachten. Ondertussen verlies je jezelf compleet. Zo triest. Innige deelneming.
 • Wim Van Laethem

  5 maanden geleden
  R.I.P. Koen makker. Soulmate. Jeugdvriend en o zoveel meer... Ik heb jouw levenspieken en -dalen van heel nabij meegemaakt.We hebben onze diepste zielenroerselen aan mekaar toevertrouwd.Ik snapte jouw pijn maar al te goed. Rust zacht, maatje. Heel veel sterkte aan je warme, fijne familie. Je papa, meester Jean, je lieve mama Lieve, je zachte zus Karen en je begripvolle broer Yoeri.Doe hierboven de groeten aan mijn lieve zoon Bram en al die empatische , zachte mensen. Te goed voor deze wereld.
 • ANNICK DERBOVEN

  5 maanden geleden
  Koen ik wens je alle rust toe waar je naar snakte! Ben opgelucht dat je je euthanasie vraag hebt gekregen omringd door mensen die je begrepen en lief hadden. Ik wens u naaste heel veel sterkte toe. Anderzijds hoop ik dat psychisch lijden en de euthanasie vraag maatschappelijk wordt gerespecteerd!
 1. Deze mensen hebben de 'vuilste jobs van Vlaanderen'
  Play
  VTM2

  Deze mensen hebben de 'vuilste jobs van Vlaanderen'

 2. Noémi en Michael gaan uit de kleren voor elkaar: "Ik ben heel open minded, maar kan ook zonder seks"
  Play

  Noémi en Michael gaan uit de kleren voor elkaar: "Ik ben heel open minded, maar kan ook zonder seks"