Knallende ruzie bij Vlaamse damesgroep: 40 optredens afgelast

Nathalie Prins en Gildy Florus
Kos Nathalie Prins en Gildy Florus
Ze stonden de voorbije jaren tot 150 keer per jaar op het podium en sierden vaak de Vlaamse hitlijsten, maar Sugarfree is niet meer. Zangeressen Gildy Florus en Nathalie Prins raakten de voorbije weken in een immense ruzie verwikkeld en wensen het podium niet meer te delen.

"Het was echt onhoudbaar geworden. Daarom heb ik er met onmiddellijke ingang de stekker uitgetrokken." Manager Dennie Damaro zucht. Sinds de zomer van 2011 beleefde hij toptijden met zijn damesformatie. Sugarfree stond gemiddeld meer dan 100 keer per jaar op het podium. In 2015 zelfs nog 150 keer. Bovendien was de groep ten tijde van ‘Tien Om Te Zien’ erg graag gezien en scoorden ze een ‘Nummer 1’-hit met ‘De wind fluistert jouw naam’. Nu zijn ze onherroepelijk opgedoekt. "Alles ging goed en de dames konden het bijzonder goed met elkaar vinden. Tot er een paar weken geleden één scheve opmerking viel. Eén van de dames ging tijdens een discussie erg ver en maakte een opmerking over het privé-leven van de andere. Daarop is ruzie ontstaan en die is geëscaleerd. Sindsdien is de spanning te snijden en weigeren ze nog met elkaar te praten. Hun laatste optreden hebben ze nog heel professioneel afgewerkt. Het publiek heeft er niets van gemerkt. Maar het kan zo niet langer."

Gesplit om futiliteit

Voor manager Damaro was de situatie dubbel zo ingewikkeld gezien hij sinds jaren de partner is van zangeres Nathalie. "Tja, ik wil onpartijdig blijven in deze zaak, maar het is logisch dat ik in deze de kant van mijn partner kies. Zij heeft me er uitgebreid over verteld en ik vind niet dat zij de grootste schuld draagt."

Naast de emotionele kant van de zaak, hangt er aan de breuk ook een flink prijskaartje. De band stond dit jaar geboekt voor 11 concerten in Nederland en had ook in Vlaanderen al 25 optredens op de agenda staan. "Los van onze vaste klanten waar we ieder jaar te gast zijn, gaat het inderdaad om meer dan 35 concerten", aldus Damaro. "Die allemaal annuleren kostte behoorlijk wat geld, maar het kon niet anders. En dat allemaal voor zoiets stoms. Ik wil nu niet dieper ingaan op de grond van de zaak, maar als ooit uitkomt over welke futiliteit dit allemaal draait, gaan mensen nooit geloven dat we daarvoor gesplit zijn. Dit is zo jammer. Echt. We zijn nooit de absolute topgroep geworden die we voor ogen hadden. En misschien hebben we te lang ter plekke getrappeld. Maar we hebben zoveel geweldige momenten gehad. Zo stom. Maar de situatie is zo onhoudbaar, dat ik er niet langer wens in te investeren. Dit had nooit mogen gebeuren."
65 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Thierry Piette

  Nooit van gehoord. Blijkbaar is splitten een reden om bekend te worden en in de boekskes te komen.

 • Lieve van den Eynden

  Ik vind het erg dat mensen alleen maar commentaar kunnen hebben op deze 2 wat deze 2 dames hebben verzet daar kunnen alleen maar veel van dromen het is spijtig dat zo iets zo moet eindigen maar om daar zo veel negativity over te hebben sorry gaat erover ze hebben op veel plaatsen plezier aan de mensen gegeven en dat is waar muziek om draait vaarwel sugar-free en hopelijk zullen er nog wel meer talenten opduiken

 • louis bouduin

  Ze kunnen dus beter ruzie maken dan zingen. Dat heb je met veel oudere dames. Maar wie zijn ze eigenlijk?

 • Franky Vanhoof

  Nooit van gehoord! Slechte manager, die er pas nu in slaagt een beetje media aandacht te creëren...

 • Leonarda Van Opbroecke

  Stekker uitgetrokken?????? Belgische uitspraak geworden?? Nog nooit gehoord van deze madammen. Als zij het nieuws halen met een uitgetrokken stekker is het hooooog tijd dat de burgers in dit land de stekker een uittrekken voor een periode dat ze hogerhand en in de Media weten wat voor echte gevolgen het heeft