Koelbloedige moordenaars en oplichters spelen de hoofdrol in deze gruwelijke true crime-reeksen.
Volledig scherm
Koelbloedige moordenaars en oplichters spelen de hoofdrol in deze gruwelijke true crime-reeksen. © rv

Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen

StreamzTrue crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.

 1. Winterscènes in hartje zomer en daling van de verkoop van chardonnay: de filmgeheimen van 'Bridget Jones' Diary'
  PREMIUM
  Film

  Winterscè­nes in hartje zomer en daling van de verkoop van chardonnay: de filmgehei­men van 'Bridget Jones' Diary'

  “Voor een actrice is dit een droomrol.” Renée Zellweger (53) blikt dan ook met veel liefde terug op de film die haar wereldberoemd maakte: ‘Bridget Jones’ Diary’ uit 2001. Maar wat speelde er zich achter de schermen van de populaire romantische komedie af? Waarom had de scène met de brandweerpaal de film bijna niet gehaald? En hoe slaagde de Amerikaanse actrice erin om waarheidsgetrouw een Britse uitgeefassistente te spelen? “Slechts één collega vond het vreemd dat er een foto van Jim Carrey op haar bureau stond.”
 2. RECENSIE. ‘True Crime Belgium’: “Heftig, maar ook bescheiden”
  PREMIUM
  TV

  RECENSIE. ‘True Crime Belgium’: “Heftig, maar ook bescheiden”

  Trashcultuur voor de één, escapisme voor de ander. Wat er ook van zij, true crime-reeksen zitten internationaal stevig in de lift. En dus kan ook ons land niet achterblijven. Met ‘True Crime Belgium’ zijn de sluizen naar meer misdaadverhalen van eigen bodem officieel opengezet. Of deze nieuwe titel op Streamz ook kan concurreren met z’n Amerikaanse evenknieën? Evelien Delgouffe zoekt het in onze ‘Kijkgids voor u uit.