Kim Van Oncen runt al 13 jaar een supermarkt: “Elke zondag kun je me nog achter de kassa vinden”

Kim Van Oncen
Kristof Ghyselinck Kim Van Oncen
Tegenwoordig is ze voornamelijk bekend als actrice in ‘Dertigers’, maar in HUMO verklapt Kim Van Oncen (36) dat ze samen met haar broer al 13 jaar een supermarkt runt in Kapellen. 

“Mensen schrikken ervan als ze het horen", zegt Kim Van Oncen. “Alsof een job in de Delhaize niet bij me past.” En de actrice blijkt erg betrokken: “Geen taak is mij vreemd in de supermarkt. Behalve charcuterie snijden: ik ben heel onhandig met die machine. Maar de bakkerstoog heeft geen geheimen voor me. Tegenwoordig doe ik vooral het personeelsbeleid - we hebben veertig werknemers - en hou ik me bezig met de organisatie achter de schermen. Dat is meer dan genoeg, zeker sinds ‘Dertigers’ erbij is gekomen. Maar elke zondag kun je me nog achter de kassa vinden.”

Kim heeft de combinatie nodig, vertelt ze: “Ik heb vooral kicks nodig, ook al ga ik eraan kapot. De avond voor ik weer iets nieuws ga proberen, moet ik bijna overgeven van de stress. Dan vraag ik mijn man: ‘Waarom doe ik dit ook alweer?’ Maar de volgende dag slaag ik erin die knop om te draaien en dan is het één en al adrenaline. Had ik alleen mijn winkel, dan was mijn leven te vlak. Ik heb pieken nodig.”

Lees het volledige interview met Kim Van Oncen in HUMO
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Vaneylen Pierre

    Chapeau meiske. De KMO moet gekoesterd worden al zien de meeste politici het nut er niet van in. Ze geven liever aan straathoekwerkers en co, terwijl de hebberigheid via internet het tegendeel realiseert. Wordt méér dan tijd dat Plaatselijke Middenstand , die leven in de brouwerij brengt gekoesterd wordt en belasting om internetverkoop wordt gerealiseerd. de Kleine Zelfstandige wordt met allebelastingen geconfronteerd met armzalig pensioen terwijl internet de zgn vrije markt vrijgesteld is.

  • Wilfried Bellon

    Ik heb je vader nog gekend als hij bakker was. Nadien superette (ik dacht Alvo) en nu dit. Jij was nog een kind,ik kwam voor Parein-De Beukelaer. PROFICIAT aan heel de familie hard werken loont !