Katy Perry en aartsbisschop krijgen schadevergoeding van 10 miljoen

EPA
De aartsbisschop van Los Angeles en Katy Perry krijgen 10 miljoen dollar van een plaatselijke projectontwikkelaar. Tot die conclusie kwam een jury maandag in een rechtszaak over de verkoop van een oud klooster aan Perry.

De zangeres wilde het gebouw, dat toen al jaren niet meer werd bewoond, in 2015 kopen van het aartsbisdom. Ze zou daarvoor volgens L.A. Times 10 miljoen dollar betalen, en nog eens 4,5 miljoen steken in een nieuwe locatie waarop een gebedshuis kon worden ingericht. Net voordat de deal rond was, schakelde de projectontwikkelaar Dana Hollister twee nonnen in om een stokje te steken voor de verkoop.

In november achtte de jury al bewezen dat Hollister zich daarmee schuldig had gemaakt aan laster, inmenging in een contract en winstderving. De zakenvrouw werd toen gesommeerd om een schadevergoeding van 5 miljoen te betalen. In een nieuwe rechtszaak beargumenteerden advocaten van de zangeres en het aartsbisdom dat de ontwikkelaar met kwade bedoelingen heeft gehandeld. De jury was het daarmee eens en verhoogde de vergoeding naar 10 miljoen.

Een derde daarvan gaat naar Perry en twee derde naar het aartsbisdom. De zangeres liet via haar advocaat weten: "We zijn erg tevreden over de beslissing van de jury. Dit is gerechtigheid."
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.