Exclusief voor abonnees

Katja Retsin hoopt dat haar hoogsensitieve zoon kan aarden in het eerste leerjaar: “Sommige dingen komen hard binnen bij hem”

Kristof Ghyselinck
Een bekend beeld, straks op 1 september: kleine kindjes die met een veel te groot ogende boekentas de speelplaats van het eerste leerjaar op stappen. Een van hen is dit jaar Matisse (6), het zoontje van Katja Retsin (47) en Jan Schepens (48). Mama is nu al benieuwd hoe haar jongste zal omgaan met het stilzitten en het puntensysteem. Dat vertelt ze het in blad Story.

Kleine jongens worden snel groot, en zo ook Matisse. Het jongste kind van Katja Retsin en Jan Schepens start straks in het eerste leerjaar en nu al staat vast dat het kereltje dat in stijl zal doen. Zijn mama heeft immers net een Back To School-collectie uit bij kledingketen JBC. Maar verder zorgt de overstap voor een dubbel gevoel bij Matisse, vertelt Katja. “Hij wil echt leren lezen en schrijven, want het frustreert hem soms dat zijn oudere zussen dat kunnen en hij niet. Toch voelde ik tegen het einde van vorig schooljaar een zekere angst bij hem. Iedereen heeft het natuurlijk voortdurend over dat eerste leerjaar, en ik had de indruk dat Matisse het plots te snel vond gaan, alsof hij liever even op de rem wilde staan. Maar hij heeft hij een deugddoende vakantie achter de rug waarin hij geen enkele druk voelde. Daar ben ik blij om.”

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Linda Wellekens

  Als we de kinderen zo blijven pamperen, worden ze nooit groot, natuurlijk .... Dit is een zieke maatschappij, hoe zou dat nu komen ?

 • Herman Mattheus

  Dus bijna alle kinderen zijn abnormaal. ADD; Hoog sensitief een van de honderden Autisme stoornissen......Als dit allemaal waar is is het misschien tijd om de mensheid te laten verdwijnen. Gaat die generatie ooit in staat zijn om de wereld te beheren? Of zijn dit allemaal aandoeningen uitgevonden door slimme wetenschappers /professoren om dik geld te verdienen?

 • Jan De Metsenaere

  man man man, "mijn kind is extra gevoelig"

 • guy matheussen

  de teloorgang van de mensheid heeft zich ingezet. zijn er nog normale kinderen.

 • Marc Sierens

  Modegril van deze tijd en de bv kinderen kunnen niet ontbreken waarover moeten ze anders kletsen in de boekjes.