Kathy Pauwels verliest Zwitserse tante door drukte in ziekenhuis: “Ze moest haar bed afstaan”

Kathy Pauwels
Steven Richardson Kathy Pauwels
Kathy Pauwels (53) is haar lievelingstante verloren. Dat nieuws deelde ze vandaag via Twitter. De Zwitserse vrouw moest haar ziekenhuisbed afstaan door de drukte in verband met de coronacrisis. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Haar tante was 83 jaar oud en leed aan hartfalen. Daarvoor was ze opgenomen in een ziekenhuis aan de Zwitserse grens, waar ze woonde. Ze kon er echter niet blijven omdat het er te druk was vanwege de stormloop aan coronapatiënten. “Ze moest haar ziekenhuisbed afstaan”, legt Kathy uit. “De dag daarna is ze thuis overleden.”  

“We hadden de dokters nog gezegd dat we het te vroeg vonden”, zegt ze in het Nieuwsblad. “Maar ze moesten wel vanwege de coronacrisis. Een interessante ethische discussie: voor wie kies je, als er gekozen moet worden? Het is altijd iemands familie. Gelukkig is het in België nog niet zover.” 
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • dirk govaerts

  dit overkomt meerdere mensen , alleen halen die de pers niet .Hun verdriet en woede is even groot als dat van jou . Veel sterkte

 • Clarisse De Cock

  Innige deelneming aan de familie en vrienden, sterkte.

 • Aris Ringos

  In belgie is dat zo ook hoor, heb 2 afspraken afgezegd door het ziekenhuis. Hoop maar mijn operatie niet afgelast worden binnenkort. Ik begrijp dat de corona’s patiënten hebben dringend hulp nodig maar veel mensen met andere ziekten moeten ook dringend behandeld worden.

 • rik van dijck

  Verschrikkelijk om op deze manier een geliefde te verliezen ! Heel veel sterkte aan heel de familie en vrienden .

 • Danny Verhaest

  Innige deelneming aan familie en vrienden