Kate Ryan openhartig over eetstoornis en de dood van haar moeder: "Ik ben mezelf serieus kwijt geweest"

VIER
Deze week is Kate Ryan een van de gasten op de boot van 'Gert Late Night'. Vanavond kroop ze bij James Cooke in bed om haar hart te luchten in de 'Bedgeheimen'-rubriek. Ze vertelde er over meer over de zware periode na de dood van haar moeder, over plastische chirurgie en over de harde showbizzwereld.

Katrien, zoals Kate Ryan in het echt heet, was amper 21 toen haar moeder overleed aan kanker. Haar toenmalig management had echter weinig begrip voor haar verdriet, vertelde ze aan James. "Ik moest de dag na haar dood een videoclip opnemen. Ik belde om te zeggen dat ik het niet kon opbrengen, maar ze vonden dat ik dat niet kon maken. De opnames gingen door." De zangeres schoof haar gevoel toen helemaal aan de kant. "Ik heb echt een klik gemaakt. Maar ik neem het mijn management van toen nog altijd kwalijk." 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De showbizzwereld is een erg harde wereld, vindt Kate. "Ik ben mezelf echt serieus kwijt geweest. Ik was 19 en ineens stonden er allemaal managers rond mij die vertelden dat ze me groot konden maken, maar dat ik wel te dik was. Ik ben toen extreem beginnen afvallen." Na verloop van tijd kreeg ze een eetstoornis. "Als ik heel veel had gegeten en daarna mijn verdriet eruit ging kotsen, voelde dat als iets waar ik controle over had." Uiteindelijk liet ze zich vier maanden opnemen. "Dat gaf me echt rust, dat ik weg was uit die wereld." Waarom ze dan toch nog terugkeerde naar de showbizz? "Tja, zingen is nu eenmaal mijn passie."

Kate vertelde ook over plastische chirurgie en gaf toe dat ze wel al eens een spuitje botox had laten zetten. Ze gaf ook toe dat ze misschien wel een beetje te ver is gegaan. "We zitten in een plastic wereld vol oppervlakkigheid. En probeer dan nog maar eens authentiek te zijn, want daar gaat het om. Ik vind dat niet gemakkelijk."
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Thierry Vansweevelt

    Die oppervlakkige "artiesten" en hun techno waar niemand naar luistert... en dan maar botox laten spuiten... want ze houden toch zoveel van zingen... huh?