Karlie Kloss begrijpt keuze van Victoria’s Secret: “Lingerieshows passen niet meer in deze tijd”

Photo News
Het einde van de Victoria's Secret Fashion Show kwam niet als een verrassing voor Karlie Kloss. Het model vindt dat die beslissing past in de wereld waarin we op dit moment leven, zo vertelde ze donderdag in de Today Show. Volgens haar willen mensen geen ideaalbeeld, maar ‘body positivity’.

"Consumenten stellen tegenwoordig andere eisen aan merken. Ze willen dat ze inclusief zijn, duurzaam en een positieve lichaamsboodschap verspreiden. Ik denk dat merken zich moeten blijven ontwikkelen", aldus de 27-jarige, die zelf een aantal keer meeliep in de eens zo populaire show maar daar in 2017 mee stopte. "Ik ben dankbaar voor de mogelijkheden die ik erdoor heb gekregen, maar ik wilde het achter me laten.”

Het moederbedrijf van het lingeriemerk maakte vorige maand bekend te stoppen met de catwalkshow. Kloss plaatste afgelopen zomer in de Britse Vogue al kanttekeningen bij het concept van de show en het merk. "Ik besloot te stoppen met mijn werk voor Victoria's Secret omdat ik het niet vond passen bij wie ik ben en welke boodschap ik jonge vrouwen wil meegeven over wat schoonheid is.” Het model noemde haar vertrek bij het lingeriemerk destijds een cruciaal moment voor zichzelf. "Het was doorslaggevend voor mij als feminist. Ik wil mijn eigen keuzes maken en zelf bepalen wat ik uitdraag door te kiezen met wie ik werk of door een bepaald beeld van mezelf te creëren.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.