Karen Damen blikt terug op 'Liefde Voor Muziek': "Ik wist niet dat je die nummers zó hard mocht veranderen”

Karen Damen
VTM Karen Damen
Tijdens haar online talkshow ‘Karentaine’ blikte Karen Damen (45) terug op haar ‘Liefde voor Muziek’-avontuur. Sommige dingen had ze best anders willen doen, vertelt ze.  

“Achteraf bekeken had ik misschien wel wat nummers anders willen doen", bekent Karen Damen in haar talkshow ‘Karentaine’. “Ik wist niet dat je dingen zó graaf mocht veranderen. Dat je er iets helemaal anders van mocht maken, zoals bijvoorbeeld Sean Dhondt en The Starlings wél gedaan hebben.” 

“Ik wist pas vrij laat dat ik ging meedoen", zegt ze. “Dus dan moest ik kijken wat al ingenomen was, en moest ik al het materiaal nog gaan beluisteren. ‘Zo ver weg’ is een van die nummers die al ingenomen was." Al vond ze dat ook weer niet zó erg: “Zolang ik maar mijn favoriete nummers van Gene Thomas en André kon spelen, en die heb ik ook gekregen.” Haar covers spaart ze - in tegenstelling tot de meeste van haar collega’s die nu een plaat uitbrengen - nog even op. “Mijn tweede album is in de maak", verzekert ze haar fans. “Ik heb veel ideeën, maar er is nog niets concreet. Ik wilde hem eigenlijk tegen september uitbrengen, maar dan ga ik nog een serieus tandje moeten bijsteken", lacht de zangeres. 

Wanneer haar gast, Peter Vanlaet, vertelt dat hij vijf optredens in het verschiet heeft, is Karen een beetje jaloers. “Ik heb een beetje spijt dat ik de Lotto Arena gedaan heb", bekent ze. “Want da’s één keer, en dan is het gedaan. Ik wilde zo graag nog een paar keer optreden..." 

Lees ook: 

Karen Damen weerlegt kritiek op haar online talkshow ‘Karentaine’: “Pardon, ik doe hier niks illegaals!” (+)

Karen Damen: “Een week op handen gedragen worden door André Hazes, ja dat streelt m’n ego” (+)

Bekijk alle afleveringen van ‘Liefde voor Muziek’ terug op VTM GO.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jean Emare

  Het leken wel allemaal K3-songs.. Inderdaad.. Peter Van Laet vond ik ook met voorsprong de beste..al waren er af en toe ook wel goeikes tussen van de anderen.

 • Myriame Baeten

  Helaas was ze in Spanje de minste goeie zangeres ,de anderen waren allemaal Kleppers van formaat!

 • Peggie Van Audenhove

  De hoeveelste editie was dit, de zesde? En dan nog wist Karen Damen zgz niet dat je de songs zo hard mocht veranderen? Laat dat nu net het format van het programma zijn en de hele opzet. Raar dat zij dit niet wist.

 • werner humblé

  Och meiske zeg nu eens gewoon dat je zangtechnisch te kort kwam tussen al die andere . Geen enkel nummer heb ik van u gedownload geen enkele wat Peter Van Laet betreft heb ik alles gedownload omdat hij simpelweg de beste van de klas was.