Kanye ‘Ye’ West haalt zich woede op de hals met nieuwe stunt op de catwalk: “White Lives Matter”

CelebritiesDe ‘Black Lives Matter’-beweging is niet blij met de laatste stunt van Kanye ‘Ye’ West (45). De zanger en designer organiseerde een modeshow in Parijs voor zijn eigen merk Yeezy. Op de catwalk was er veel zwarte kledij te zien waarop de zin ‘White Lives Matter’ geschreven staat. Er is duidelijk afgekeken van ‘Black Lives Matter’ en daar zijn de mensen van de beweging absoluut niet mee gediend. Ze begrijpen de actie al helemaal niet, aangezien West en zijn modellen zelf ook te maken krijgen met haat en racisme.

5 reacties

 • Emma Jacobs

  2 maanden geleden
  ALL lives matter. En welke kleur, geaardheid of geslacht je hebt zou geen punt mogen zijn. Al die bewegingen die ijveren voor gelijke rechten en kansen vergeten altijd 1 belangrijk iets: respect voor iedereen.
 • Wendy Van Gansen

  2 maanden geleden
  had nog too moeten achter staan, white life matters too, of nog beter all life matters. hetzelfde telt voor de LGBTQ gemeenschap, iedereen dezelfde rechten en plichten, niemand is beter dan een ander, dus stop nu allemaal met het slachtoffer spelen, kijk eerst in eigen boezem.
 • Willy Ivens

  2 maanden geleden
  Het opschrift zou "Every life matters" moeten zijn.
 • Erik Destenay

  2 maanden geleden
  Tja, we weten allemaal dat racisme tegen blanke mensen niet bestaat volgens velen. Waarschijnlijk degenen die niet in een centrumstad wonen. Dat BLM hier niet voor open staat, zegt genoeg over deze organisatie. Als je het aldus altijd zo éénzijdig bekijkt zoals hen, dan kom je nooit tot een dialoog, laat staan tot een oplossing. Misschien is dit wel gewoon een verdienmodel dat sommigen goed uitkomt. Zonder wederzijds begrip zal racisme nooit verdwijnen.
 • Jacob Aaronson

  2 maanden geleden
  Wat is er mis om de blanke medemens een hart onder de riem te steken? Mooi van hem.
 1. Frank Verstraeten brengt Zillion naar Sportpaleis: “Terug naar de club uit 1997”
  Muziek
  21

  Frank Verstrae­ten brengt Zillion naar Sportpa­leis: “Terug naar de club uit 1997”

  Hij zou geruisloos weer in de anonimiteit verdwijnen, maar niets blijkt minder waar. Na de succesvolle Zillion-feestjes in de Waagnatie en de hopeloos uitverkochte ‘PROJEXXX’-party in Gent, keert de legendarische danstempel terug naar z’n roots. Op 10 februari strijkt het nieuwe feestconcept van Verstraeten neer in het Antwerpse Sportpaleis. “Die avond zal Zillion pas écht herrijzen”, klinkt het.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 1. Van onschuldig Disneymeisje tot gruwelijke antiheld: wie is Jenna Ortega, de nieuwe Wednesday Addams?
  Celebrities
  2

  Van onschuldig Disneymeis­je tot gruwelijke antiheld: wie is Jenna Ortega, de nieuwe Wednesday Addams?

  Recent werd op Netflix de coming of age-serie ‘Wednesday’ gelanceerd. Een reeks die focust op het tienerbestaan van de sadistische dochter van Morticia en Gomez Addams uit de ‘The Addams Family’. Het is gen-Z’er Jenna Ortega (20) die de hoofdrol speelt in de serie en daarmee een jong publiek dient warm te maken voor de capriolen van de gothicfamilie. Maar vergis je niet, ondanks haar leeftijd, heeft de jonge twintiger al heel wat op haar palmares staan.