Kalush Orchestra, vlak na hun overwinning. Oleh Psiuk is de man met het roze hoedje.
Volledig scherm
Kalush Orchestra, vlak na hun overwinning. Oleh Psiuk is de man met het roze hoedje. © AP

Kalush Orchestra blijft achter politieke uitspraken op Songfestival staan: “Het was een kans om mensen te helpen, en die hebben we gegrepen”

SongfestivalNa de overwinning, de ontnuchtering. Een dag nadat Kalush Orchestra de 66ste editie van het Eurovisiesongfestival won, moet de band opnieuw richting Oekraïne. “We weten niet wat ons daar te wachten staat”, aldus frontman Oleh Psiuk. “Maar we zijn strijdvaardig, én blij dat we onze geliefden weer kunnen zien.”

36 reacties

 • Bert De Bruin

  3 maanden geleden
  Het is al meer dan dertig jaar geleden dat de beste muziek en stem het songfestival wonnen. Sindsdien is enkel "anders zijn en anders doen" het criterium geworden. Het Rariteitenfestival is een betere naam.
 • guido Bervoets

  3 maanden geleden
  De bedoeling van dit Euro Songfestival, dat nu al 7 decennia bestaat, is de Europese bevolking samen te brengen en een gezamenlijk feest te organiseren. Maar persoonlijk vind ik het een festival van de wansmaak geworden dat ik graag aan mij laat voorbijgaan. Maar wie ben ik als miljoenen Europeanen ervan houden?
 • Jean-Paul Hoornaert

  3 maanden geleden
  waar is de tijd van het mooie songfestival waar ieder land in zijn eigen taal zingt
 • Ferdi Wuytack

  3 maanden geleden
  Met zen allen een goeie film bekijken , dat is pas een verrijking. En België geef ik in gedachte altijd 12 punten. Chauvinist die ik ben.
 • Glenn Van der Zanden

  3 maanden geleden
  Vorig jaar was een hoogtepunt in Eursong, misschien wel de beste in de afgelopen 20 jaar. Dit was vooraf een overwinning voor Ukraine, zonder een deftig liedje te hebben... Jammer dat het Eurosong nog zo politiek geladen blijft.