K3 laat meisjes kussen in nieuwe videoclip (en krijgt commentaar door vermoedens van plagiaat)

K3 - Altijd blijven dromen
Vrijdag lanceerden de meisjes van K3 hun nieuwe single en videoclip ‘Altijd blijven dromen’. En in die clip wordt heel wat afgekust. Een piepjong koppeltje, een ouder paar, een koppel met een verschillende achtergrond én ook twee meisjes slaan aan het zoenen. “Ik kan niet beschrijven hoe gelukkig ik ben met moment 2:23”, kirt iemand in een reactie. Jawel, dat is hét moment waarop twee blonde meisjes een innige kus delen.

Het is niet de eerste keer dat de populaire meidengroep de diversiteitskaart trekt. Zo zongen ze ook al openlijk over homoseksualiteit in hun nummer ‘Prinsesje en superman’. “Soms houden prinsesjes van prinsesjes. Hier bij ons mag iedereen zijn wie ze zijn”, luidt de tekst. In ‘Altijd blijven dromen’ wordt die boodschap nu ook verzegeld met een kus. De reacties zijn positief. “Hou van die kus van die twee meiden”, reageert een fan. “Meer van zulke LGBT+ dingen.”

Wie kuste er trouwens ook al eens met een meisje? Juist, ‘I Kissed a Girl’-ster Katy Perry. En laat nu net die naam opvallend vaak in de commentaren onder de clip van K3 opduiken. Verschillende mensen merken op dat het nieuwe nummer van Klaasje, Hanne en Marthe wel héél erg lijkt op het nummer ‘Never Really Over’ van de Amerikaanse zangeres. Oordeel vooral zelf, wij maakten de vergelijking in de bovenstaande video.
37 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Koen Raymakers

  Ik zie het zo : er zijn ongetwijfeld ik weet niet hoeveel kinderen of pubers die worstelen met hun geaardheid. En dan kan deze clip ervoor zorgen dat die mensen weten dat ze mogen zijn wie ze zijn, en dan kunnen ze opgelucht verder leven zonder dat ze elke dag moeten twijfelen aan zichzelf. En zo wordt onze maatschappij een gelukkiger maatschappij, en daar worden we allemaal beter van!

 • ann Van Damme

  Laat amusement amusement blijven en niet een middel om iemand een bepaalde levensvisie door het strot te duwen.

 • Marianne Van den Lemmer

  Gewoon willen meeprofiteren met de 'rage' van de tijd. Alles wat afwijkt van het gemiddelde is de nieuwe norm, lijkt het.

 • DIRK BAETEN

  Ik word hier echt razend van, hoe men kinderen homoseksualiteit wil opdringen. K3 en Studio 100 heeft volledig afgedaan bij mij.

 • Sigi Mievis

  Het is goed dat k3 daar zo open voor staat het is tenslotte ook een deel van onze samenleving en die mensen zouden hun niet moeten schamen om openbaar te mogen kussen of wat dan ook het zijn ook mensen van vlees en bloed en let gevoelens en hoe ze da uiten moet uiteindlijk Maar eens aanvaard worden we leven wel in 2019 dus kom op he mensen frustreerde je daar niet in maar aanvaard dat elke mens liefde nodig heeft