VTM
Volledig scherm
© VTM

Julie Van den Steen excuseert zich voor wandaden van koloniale grootvader: “Mijn opa heeft bijzonder slechte dingen gedaan in die tijd”

ShowbizzJulie Van den Steen (28) was midden februari al te zien in het VTM-programma ‘Later Als Ik Groot Ben’, maar de presentatrice reageerde op maandag nog op een fragment uit de reeks. “Er is terecht veel te doen rond het stuk dat ging over mijn opa”, schrijft Julie op haar Instagramaccount.

45 reacties

 • Filip Traen

  2 jaar geleden
  Helaas is de grootvader van Julie er niet meer om één en ander uit te leggen. Mocht er excuses en/of uitleg moeten komen, kan het enkel van hem en hij is er niet meer. Wat was zijn drijfveer, deed hij het onder druk, of heeft hij andere wandaden gezien waardoor er een kortsluiting ontstond? Overlevenden uit die tijd mogen gerust uitleg geven over het waarom en hoe maar alles vanuit àlle perspectieven bekijken aub! Julie, je verontschuldigingen hoeven niet! Geen publieke executies aub in 2021
 • Philippe Deckers

  2 jaar geleden
  Deze man voerde de beslissing van onze politici uit. Het zijn politici die bevelen tot het voeren van oorlog. Militairen en politie voeren enkel de bevelen uit. De politici zijn de schuldigen.
 • Jan Vanden Bossche

  2 jaar geleden
  Sinds wanneer is een kind verantwoordelijk voor de daden van zijn ouders? Waarom moet een kleindochter zich excuseren voor de acties van haar grootvader? Hoever moeten we gaan? Als je maar ver genoeg terug gaat, heeft iedereen wel iets in zijn familie.
 • Luciano van As

  2 jaar geleden
  Als die bewuste passage uit het programma is het gehaald, hoe komt het dan dat dit in breed in de media wordt uitgespreid ? Wie heeft hier gaan klikken bij de VTM - op staande voet ontslagen zou ik zeggen.
 • DIRK LOOTS

  2 jaar geleden
  In een maatschappij die steeds intoleranter wordt mag een klein kind zijn of haar opa niet meer een lieve man vinden, omdat hij een fout verleden heeft? Je keurt toch niet zijn hele hebben en houden goed, als je als kleinkind ervaart dat je opa lief tegen je is... Ik hoop oprecht dat de "foute opa" in het hiernamaals gepast gestraft wordt, maar om van mevrouw Vandersteen daarvoor iets aan te rekenen?! Lief dat ze het doet, deze verontschuldiging... echt lief... maar overbodig.