Jude Law te zien in nieuw toneelstuk Ivo van Hove

Jude Law
EPA Jude Law
Toneelgroep Amsterdam gaat de samenwerking aan met Barbican Center in Londen. Het toneelstuk Obsession, geregisseerd door de Vlaming Ivo van Hove, gaat in april volgend jaar in Londen in première en zal ook naar Amsterdam komen. Acteurs Jude Law en de Nederlanders Halina Reijn, Gijs Scholten van Asschat en Robert de Hoog spelen de hoofdrollen.

Regisseur Van Hove, die opgroeide in het Limburgse Kwaadmechelen, oogstte dit jaar veel lof in New York. Hij ontwikkelde samen met David Bowie het stuk Lazarus, waarin Michael C. Hall de hoofdrol speelde. Ook regisseerde hij twee succesvolle toneelstukken op Broadway: A View from the Bridge en The Crucible. Beide zijn moderne klassiekers, geschreven door Arthur Miller.

Obsession gaat over de verhouding tussen een zwerver (Jude Law) en een gelukkig getrouwde vrouw. Samen besluiten zij een man te vermoorden. De voorstelling is gebaseerd op Luchino Visconti's eerste langspeelfilm Ossessione (1943). Op zijn beurt baseerde Visconti zijn filmscenario op The Postman Always Rings Twice, de klassieke misdaadroman van James M. Cain.

Jude Law kijkt uit naar de samenwerking: "Ik had al veel geweldige dingen gehoord over Ivo van Hove en toen ik A View from the Bridge zag in het Young Vic en daarna Antigone in het Barbican, wist ik dat ik heel graag de kans zou krijgen om met hem samen te werken.'"

Van 6 tot 17 juni 2017 zal Obsession te zien zijn in de Stadsschouwburg in Amsterdam, in het kader van het Holland Festival.

Ivo Van Hove.
ANP Kippa Ivo Van Hove.
Halina Reijn.
ANP Kippa Halina Reijn.