Jos Van Oosterwyck was jarenlang de muziek-samensteller van VTM.
Volledig scherm
PREMIUM
Jos Van Oosterwyck was jarenlang de muziek-samensteller van VTM. © Photonews

Jos van Oosterwyck besliste wie schitterde in ‘Tien Om Te Zien’: “Plots krijg ik weer een lawine van aanvragen binnen”

TVEind augustus keert ‘Tien Om Te Zien’ terug vanop de zeedijk in Middelkerke, dankzij het succes van het archiefprogramma ‘Tien Om Te Zien: Het Beste Van 199X’. Jos Van Oosterwyck (72) besliste jarenlang wie er te zien was in het VTM-programma, en bepaalde zo mee wie er een zomerhit te pakken kreeg. “Ik kreeg wel eens handdrukken met daarin briefjes van 5.000 frank.” Ook al is hij ondertussen met pensioen, toch trekken artiesten weer volop aan zijn mouw. “Maar als je wil dat het programma blijft scoren, moet je afscheid nemen van de oude garde.” 

 1. Sean Dhondt reageert op beelden van heftige ruzie met vriendin: “Een banale discussie door een paar cocktails te veel”
  Play
  BV
  55

  Sean Dhondt reageert op beelden van heftige ruzie met vriendin: “Een banale discussie door een paar cocktails te veel”

  Aan hun foto’s op sociale media te zien, genoten Sean Dhondt (38) en Maithé Rivera (23) van een zonovergoten en romantische vakantie in Turkije. Maar achter de schermen ging het er blijkbaar iets minder idyllisch aan toe, zo schrijft ‘Dag Allemaal’. Het koppel zou er flink ruzie hebben gemaakt, zo blijkt uit beelden die enkele vakantiegangers instuurden. Volgens Sean zelf is het echter nog altijd koek en ei: “Eén namiddag hadden we ruzie, zoals elk koppel wel eens voorheeft.”
 1. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 2. Ex-Miss Belgian Beauty’s reageren op overlijden Ignace Crombé: “Dankzij hem heeft mijn leven zich op een bepaalde manier gevormd”
  BV

  Ex-Miss Belgian Beauty’s reageren op overlijden Ignace Crombé: “Dankzij hem heeft mijn leven zich op een bepaalde manier gevormd”

  Ignace Crombé is op 65-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een agressieve pancreaskanker. De man was vooral bekend als de organisator en gezicht van de Miss Belgian Beauty-verkiezing. Verschillende voormalige winnaressen reageren nu op z'n overlijden. “De enige faxen die ik tijdens mijn leven heb gekregen, kwamen allemaal van hem.”