Jonas Geirnaert onderging bizarre makeover voor ‘Geub’: “Mijn vriendin trok bleek weg”

-
Geub is dit najaar te zien op Eén.
© VRT - 2019 - Geub is dit najaar te zien op Eén.
Plak hem een valse snor op, meet hem een nieuw kapsel aan en Jonas Geirnaert (37) speelt de pannen van het dak als de gladde, arrogante manager van Philippe Geubels (37) in de gloednieuwe fictiereeks ‘Geub’. Maar drop hem bij een groepje onbekenden en hij voelt zich zo ongemakkelijk dat hij zich achter een plant zou verbergen. “Mijn personage in ‘Geub’ is zo ongeveer alles wat ik niet ben”, aldus Jonas.

“Het haar, dat was een offer dat van mij gevraagd werd”, aldus Jonas in Dag Allemaal. “Al stond ik er wel volledig achter. Mensen kennen mij als de onnozelaar van ‘De Ideale Wereld’, en de makers wilden zo weinig mogelijk Jonas Geirnaert in de manager zien. Toen hebben we geëxperimenteerd: moeten we die baard laten staan, doen we alleen een snor, moet mijn haar blijven of moet het eraf? Er bestaan van die latex-kaalkoppen om op te plakken, maar dan zit je anderhalf uur langer in de make-up. Bovendien, als het niet perfect gedaan is, zie je dat het een opgeplakt hoofd is. Het is ­altijd beter om het gewoon af te scheren.”

Zijn vriendin, Julie, moest toch even schrikken. “Ik had haar gewaarschuwd dat het een gruwelijk gezicht zou zijn. Toch trok Julie een beetje bleek weg. Ik heb dan maar voortdurend een pet gedragen. Zelfs op begrafenissen hield ik die op, wat natuurlijk superonbeleefd is. Maar zonder zag ik er echt niet uit. Ik wilde vooral niemand schrik aanjagen. Dat ze niet zouden denken: ‘Oei, da’s precies de volgende die begraven zal worden.” (lacht)

Jonas Geirnaert
Joel Hoylaerts / Photo News Jonas Geirnaert4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Roger Cooks

  Zoveel haar staat er anders ook niet op zijn hoofd :-)

 • Jurgen Van Den Bergh

  Ik heb de reeks al gezien en ze is fantastisch!

 • rudy bryssinck

  Ziet er nu zowat uit als een clochard ongeschoren en in de Geub deftig , toch niet om van te gaan lopen

 • Peter Buyck

  Gebaseerd op de trailer... Jonas speelt een rol die hij niet kan invullen. Het is absoluut zijn stijl niet en speelt hier dus niet de pannen van het dak.