Jolien Roets brengt een emotionele boodschap over haar 4 maanden radiostilte: "Ik had kortsluiting in mijn hoofd"

Jolien Roets (33) was vanavond voor het eerst in 4 maanden tijd opnieuw te horen op Qmusic. Ze bracht daar een emotionele boodschap over haar radiostilte.

"Het gaat beter met mij", steekt ze van wal. "Maar dat betekent inderdaad dat het niet zo goed ging in de periode daarvoor. In het teken van Rode Neuzen Dag en het doorbreken van taboes wil ik jullie vertellen hoe dat kwam."

Ze vertrouwt haar luisteraars toe dat er haar een kortsluiting overkwam, in de radiostudio. "Ik voelde mij niet gehoord, niet begrepen, ik kon gewoon niet meer denken. Het werd blanco in mijn hoofd."

In de zomer stortte ze zich op de festivals en deed ze voice-over-werk, maar na elke kleine tegenslag blokkeerde ze. "Toen ben ik op reis vertrokken naar Indonesië, en daar had ik een openbaring: alleen ik kan iets veranderen aan mijn eigen gemoedstoestand."

Jolien Roets na 4 maanden terug op de radio.
Qmusic Jolien Roets na 4 maanden terug op de radio.5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Koen Van der Cammen

  Respect!

 • Lauwers Steven

  Gisteren ook een filmpje gezien van een medewerken van Q music in Nederland die vertelde dat hij er onderuit ging... Iedereen kampt met deze problemen en het is inderdaad een taboe. Ik ken het gevoel en kan ze enkel sterkte toewensen en aan alle andere mensen die dagelijks een masker moeten opzetten

 • Wouter Mareels

  Wiske, als zo'n getuigenis andere mensen helpt om ook te vertellen dat het even niet meer gaat vóór ze moeten crashen op hun werk is dat toch een meerwaarde. Bovendien kan je de ene zijn lijden niet vergelijken met dat van een ander.

 • Philippe De Naeyer

  Wiske, moeten? Neen. Mogen, ja waarom niet? Je kan alles relativeren zoals jij dat doet, maar dan mag niemand nog iets zeggen. Want er zal altijd wel iets erger zijn. Een zwaar ziek persoon van 60j is ook minder erg dan iemand van 25j of een kind van 2j. Zo kan je blijven relativeren en mag niemand nog over zijn problemen praten. Als dat een mens kan opluchten waarom niet dan?

 • sofie gysemans

  Ja kan dat begrijpen. En ja idd je moet er zelf door maar kan verdomd zwaar zijn en zeker wanneer er geen begrip is door andere en je niet begrepen word. Het kan je kapot maken en daardoor kan je niet goed meer functioneren en dan moet je even tijd nemen voor jezelf.