John de Mol.
Volledig scherm
John de Mol. © ANP Kippa

John de Mol over de stortvloed aan kritiek: “Ik snapte niet waarom vrouwen boos zijn over mijn woorden”

ShowbizzJohn de Mol (66) heeft in een statement gereageerd op de vele kritiek op z'n wederwoord in de ‘BOOS’-uitzending van donderdag. Zo werd de Talpa-baas verweten dat hij de schuld van de wantoestanden bij ‘The Voice of Holland’ bij de vermeende vrouwelijke slachtoffers legde. “Het is mij duidelijk geworden dat vrouwen zich niet zullen melden als de cultuur in een bedrijf niet als veilig genoeg wordt ervaren”, aldus De Mol.

30 reacties

 • Catherine Mistiaen

  4 maanden geleden
  Het is zoals Kaat Bollen zegt: "Het is heerlijk om een mooie vrouw te zijn." Vrouwen zijn graag mooi en maken zich mooi voor de spiegel, bewust. Niet voor mannen, maar voor zichzelf. Dit is het grote misverstand tussen mannen en vrouwen.
 • dirk govaerts

  4 maanden geleden
  gelukkig weten al die buitenstaanders hoe de vork in de steel zit , de vrouwen hebben gelijk en ook John heeft gelijk . Zn macht maakt dat melden mss niet iets is dat je direct doet .Maar ook Daders (M/V) kunnen namelijk heel goed toneel spelen als het gaat om hun daden te verbergen. Een productiehuis van 200 mensen ziet niks , denk je echt dat dat allemaal mannen waren ? Maar John moet het wel zien ?
 • Marianne Van den Lemmer

  4 maanden geleden
  Nee, hij snapt het niet. Laat deze dommerik een cursus volgen!
 • stefan meues

  4 maanden geleden
  Voor een baas helpt het natuurlijk wel dat er iets gemeld wordt zodat hij gepast kan reageren. Ik denk dat het vooral organisatorisch mis loopt. Voor dergelijke shows of aangelegenheden is het best dat de deelnemers (& jury) vooraf gebriefd worden over wat ongeoorloofd gedrag inhoudt en bij welke vertrouwenspersoon ze terecht kunnen. En vooral ook wat de sancties zijn. Volgens mij gebeurt dit zelden. Grenzen moeten er zijn zodat je gepast (hard) kan ingrijpen op signalen die binnen komen.
 • Kurt Vandecasteele

  4 maanden geleden
  Bleiter, op zijn Vlaams gezegd… Nooit meer afstemmen op programma’s van dit huis…