Ga naar de mobiele website
^ Top

Zo zorg jij ervoor dat je ouders 'ja' zeggen!

shutterstock
Het werkt sowieso!

Je ouders overtuigen is niet altijd gemakkelijk. Of je nu weg wilt gaan op zaterdag of geld wilt lenen om dat ene, mooie kleedje te kopen dat je in de etalage van je favoriete winkel zag, wij hebben een tactiek voor jou! 

1. Toon waardering
Geef je ouders nooit het gevoel dat ze iets 'moeten' of dat ze jou iets schuldig zijn. Toon aan dat je hen en alles wat ze doen apprecieert. In plaats van 'Mama, ik heb geld nodig', ga je voor 'Lieve mama, ik heb een vraag...'. Probeer niet te haastig over te komen, leg alles rustig uit. 

2. Ruil
Vraag niet zomaar om spullen of toestemming! Bied hen iets aan, een soort ruilhandel. Niet: 'Papa, ik wil weggaan zaterdag', maar 'Papa, als ik de afwas doe, mag ik dan weggaan zaterdag?', bijvoorbeeld. 

via GIPHY

3. Informeer
Vertel je ouders wat je wilt en waarom je dat wilt. Toon aan dat je hen niet zomaar dingen vraagt, maar dat je hier echt over hebt nagedacht. Jouw ouders nemen je dan zeker serieuzer. De kans dat ze erover nadenken in plaats van meteen nee te zeggen, is dan ook veel groter. 

4. Respect
Deze is heel belangrijk, ook los van wat jij wilt. Respecteer je ouders. Toon aan dat je hen niet ziet als geldschieters of mensen die jou dingen moeten geven. Hoe beter je band, hoe gemakkelijker je dingen kunt bespreken.

via GIPHY

5. Stel het antwoord uit
Vraag niet meteen om een antwoord, stel zelf voor dat ze er eens over moeten nadenken. Zo toon je niet enkel aan dat jij er al over nagedacht hebt, maar ook dat je hen ruimte wilt geven. 

via GIPHY

Succes!

Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug