Zo word jij de queen van snapchat

Shutterstock
Zo word jij de queen van snapchat

Stiekem screenshots nemen

Trouwe Joepienators kennen dit trucje al enkele dagen, maar we zullen het nog eens herhalen. Doe de Snapchat-app open en laat de snaps laden, maar doe ze niet open. Zet je smartphone in vliegtuigstand en laat je Snapchat open staan. Zowel je wifi, als je mobiele data en bluetooth moeten worden uitgeschakeld. Ga terug naar Snapchat en open de snap.

Als je nu een screenshot neemt zal die andere daar geen melding van krijgen! Je kan nu de applicatie opnieuw sluiten en je vliegtuigmodus uitzetten. Nu kan jij stiekem screenshots nemen als je bff weer eens gekke gezichten trekt! #moehaha! 

Namen veranderen

Als je in het chatvenster van de app zit, kan je makkelijk meer gedetailleerde gegevens zien van de vriend waar je mee aan het chatten bent. Daar kan je het aantal punten van je Snapchat-vriend zien, maar ook de naam veranderen. Vervelende stalkers kan je ook blokkeren of het chatgesprek verwijderen!

Hoe doe je het? Druk op de naam van je contact en blijf het ingedrukt houden. Zo kom je op een gelijkaardig menu. Via dat menu kan je de naam veranderen, een snap of bericht sturen en zijn Snapchat-code zien.

Een animatie van je Snapcode maken

Wil jij ook een grappige Soapcode? Helemaal niet moeilijk! Tik op het spook-icoontje bovenaan je camerascherm. Druk op je Snapcode en het Snapcode Selfie scherm verschijnt. Klik op de camera en er worden vijf selfies genomen die als een animatie worden afgespeeld. Jup, it's that easy! 

Je eigen kleurenfilter gebruiken 

Oké, toegegeven: deze is heel moeilijk om zelf te vinden. Behalve de standaard-filters van Snapchat, kan je zelf een kleurenfilter kiezen. Als je een emoji op je selfie plaatst, moet je die emoji enorm groot maken om zo jouw eigen filter te maken. De rand van de meeste emoji's zijn doorzichtig en dus krijg je een eigen filter. Proberen die handel! 

Twee filters op dezelfde foto toepassen

Wij kunnen soms echt niet kiezen tussen de verschillende filters en sinds kort weten we dat het niet helemaal niet hoeft! Je kiest de filter die je wil en daarna hou je een vinger ingedrukt gelijk waar op het scherm en swipe je met een andere vinger naar de andere filter. Het is in het begin even oefenen, maar oefening baart kunst!!

In- en uitzoomen tijdens het filmen

Deze is eigenlijk heel simpel, als je weet hoe het moet tenminste. Tijdens het filmen kan je inzoomen door met één vinger de record-knop ingedrukt te houden en daarna een andere vinger van beneden naar boven te slepen. Uitzoomen doe je door.. Jup: je vinger van boven naar beneden te slepen. 

Van camera wisselen als een pro

Ja, we weten het: je kan gewoon op het icoontje tappen om van camera te wisselen, maar echte pro's tikken twee keer op het scherm om te switchen. Like a boss! 

Nooit meer te donkere snaps

's Avonds een leuke snap sturen: het is niet altijd even gemakkelijk als het al donker is. Maar als je een snap wil maken wanneer het donker is, verschijnt er linksboven een icoontje met een maan. Als je op dat maantje drukt, zet je een soort van nachtstand aan en wordt je beeld een stuk lichter. Nu kan je dag én nacht foto's sturen! 

Verborgen kleuren gebruiken

Wil jij uitpakken bij je vrienden met kleuren die Snapchat niet zelf voorstelt? Veeg met je vinger over de kleurenkiezer en over heel je scherm. Je zal plots een heleboel 'nieuwe' kleuren zien. Paint with all the colors of Snapchat! 

Onbeperkt aantal tekens

Je hebt het ongetwijfeld al meegemaakt: die toffe boodschap die net enkele letters te lang is. Dat is verleden tijd! Open je 'Notes'- of 'Kladblok'-applicatie en selecteer daar enkele lijnen lege tekst. Daarna kan je die lijnen kopiëren en op je snap plakken. Nu kan je je cursor verplaatsen in de spaties op je tekstbalk in je snap gewoon typen en zo de extra tekens gebruiken.

Gewoon een langere tekst kopiëren en plakken, werkt dus helaas niet. Het vraagt wat extra moeite, maar je wordt dan ook niet zomaar Snapchat-queen..