Verrassende redenen waarom je adem stinkt

thinkstock
Oeps.

1. Je drinkt niet genoeg water

De bacteriën in je mond vermenigvuldigen zich sneller als je een droge mond hebt. Daarom is het dus belangrijk dat je genoeg water drinkt doorheen de dag.

2. Je slaat maaltijden over

Maaltijden overslaan of vasten kan ervoor zorgen dat je adem minder fris ruikt. 

3. De pil

Anticonceptie kan ervoor zorgen dat je lichaam anders omgaat met bepaalde bacteriën. Dat betekent een verhoogde kans op ontstekingen aan je tandvlees. Zoals je al kunt raden, betekent dat niet veel goeds voor je adem.

4. Je kauwt te veel kauwgom

Sommige soorten kauwgom bevatten verborgen suikers die net een slecht effect hebben op de frisheid van je adem. Daarom is het slimmer om voor suikervrije kauwgom en muntjes te kiezen. 

5. Diabetes

Diabetes type 1 en 2 kunnen een slechte adem veroorzaken. Doordat je lichaam niet genoeg/een rare hoeveelheid insuline produceert, maakt je mond soms niet genoeg speeksel aan. Dan krijg je een droge mond en zoals je hierboven al las, is dat niet goed voor je adem. Natuurlijk is een ziekte als diabetes wel een pak ernstiger dan je adem die niet zo fris ruikt. Wel een interessant weetje.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Antoon Soetens

    Slechte adem = slechte spijsvertering , metabolisch disorder (diabetes), slechte bloedsomloop,.... doordat de voeding vergif bevat zoals ,alle chemische additieven die geen levende cellen zijn en dus niet verwerkt worden door uw biologisch systeem, het zwakste deel wordt eerst aangevallen. Oplossing: herstel alle systemen met natuurlijke producten op de plaats waar uw lichaam signalen uitzendt,...een uitvinding van 10 jaar geleden maar de media is vergeten dit te publiceren.