Pennenzakkenrock: 'Uitbundig publiek, goede muziek en héél veel zon!'

Carline Goedefroit
#Joepieapproved

Vandaag vond de 21e editie van Pennenzakkenrock op het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer in Mol plaats. Het festival had zoveel succes dat het helemaal was uitverkocht. Pennenzakkenrock staat dan ook gekend als dé ultieme gelegenheid voor leerlingen van het 5e en 6e leerjaar om hun schooljaar in stijl af te sluiten. Heb je dit prachtige festival gemist? Kom dan hier álle details te weten zodat het lijkt alsof je er zelf aanwezig was. Heb je wél een hele dag genoten op het Zilvermeer? Lees dan dit hele sfeerverslag door om nog eens extra na te genieten van een zonovergoten dag vol muziek.  

Zo'n 15.000 leerlingen van het 5e en 6e leerjaar schreven zich in voor dit event. Jep, vijftienduizend! Natuurlijk waren er dus ook heel wat leerkrachten aanwezig, maar van hen raakte je gemakkelijk af in de teacherscorner: een gezellig hoekje voor leerkrachten waar ze de leerlingen niet konden lastig vallen. Opgeruimd staat netjes! ;-)

Carline Goedefroit

De boy to see was natuurlijk Thomas Van Achteren. We kennen hem allemaal als de bassist van Bandits, maar hier op Pennenzakkenrock was hij aanwezig als dé nieuwste (en knapste) Ketnet-wrapper. Vele meisjes namen dan ook een unieke 'Thomasfie'. Eéntje om in te kaderen, girls!

Verrassend goede optredens

Foto met Thomas? Check! Op naar de muziekpodia dan! Ook dit jaar zorgde Pennenzakkenrock immers weer voor een knappe affiche. Heel wat succesvolle, jonge Vlaamse artiesten gaven een spetterend optreden en ook dj Wout was van de partij om ons te entertainen met vette beats.

Carline Goedefroit

Knappe krullebol Laura Tesoro, Joepie's lifegezicht, kon natuurlijk ook niet ontbreken. We kennen ze allemaal als dé straffe zangeres van 'The Voice' vorig jaar en zorgde dan ook voor enkele knallers van formaat. Wie Laura Tesoro niet heeft zien optreden, stond écht wel aan de verkeerde kant van het meer!

Carline Goedefroit

En dan is er nog die andere Laura: Laura Omloop. Met 'Zo Verliefd' scoorde ze zes jaar geleden een 4e plaats op het Junior Eurovisiesongfestival en daar zijn we nog steeds supertrots op. Nu is ze 15 en ready to rule the world. Elk meisje dat naar haar keek, had niets meer dan bewondering voor de ambiance die Laura op het podium brengt.

Special guest: Ian Thomas

Carline Goedefroit

Wie zeker niet mocht ontbreken als nieuwkomer? 4Reignrs natuurlijk! De kersverse groep werd dan ook professioneel, lees: via Joepie, samengesteld. #soproudofyouguys Sarah, Seppe en J-Novus zijn hét perfecte trio voor een mooie, muzikale zomer vol enthousiasme en knallende beats.

Carline Goedefroit

En wat dacht je van de ultratopbrekende 'All I Want'-zangeres Emma Bale? Ze is slechts 15 jaar, maar heeft wel een stem waar iedereen jaloers op is. Ze is dan ook een prachtige zangeres: zowel haar muziek als haar looks scoren hoge toppen!  

Basejumpen of zonnen: wie doet wat?

Carline Goedefroit

Wat als je even genoeg hebt van al die muziek en klaar bent voor wat actie? Dan ga je toch gewoon deadriden of basejumpen? Dé gelegenheid voor tomboys die na enkele muziekoptredens zich niet meer kunnen houden van de ongebruikte energie.

Carline Goedefroit

Zijn zo'n attracties niets voor jou? Dan kon je ook gewoon lekker zonnen op het strand. Zo'n 25° is immers de ideale temperatuur om een mooi kleurtje op te doen! ^^ Al kon je dat natuurlijk ook doen bij het buikschuiven of tijdens de boottochtjes. Had je het veel te warm? Dan nam je gewoon een frisse duik in het meer, ZA-LÍG!