Ga naar de mobiele website
^ Top

Gouden tips voor gezond haar

Unsplash
Alle dagen de nodige tijd aan je haar besteden is onmogelijk. Met deze tips kan je er zonder veel moeite voor zorgen dat het gezond blijft.

1. Was je haar niet te vaak

Twee tot drie maal per week is meer dan genoeg. Hoe vaker je het doet, hoe sneller vet het wordt. Je haar produceert natuurlijke oliën om het te beschermen. Hoe meer shampoo je dus gaat aanbrengen, hoe meer de aanmaak van de olie moet gestimuleerd worden. Wat uiteindelijk leidt tot overproductie, met vet haar als gevolg.

2. Let op met warmte

In de douche moet je je hoofd laten afkoelen. Te warm water is niet goed voor je hoofdhuid, het droogt je haar uit en kan leiden tot knopen. Die knopen zorgen er dan voor dat je haar afbreekt. Ook met je haardroger ga je beter voorzichtig om. Zet de temperatuur op de laagste stand staat en probeer je haar eerst wat droog te deppen met een handdoek.

via GIPHY

3. Zorg dat je haar niet té nat is als je conditioner aanbrengt

Probeer het overtollige water uit je haar duwen, zodat het niet overdreven nat is als je conditioner aanbrengt. Als je haar te nat is, kan het de verzorging niet voldoende opnemen, waardoor het er eigenlijk gewoon af druipt.

4. Kam je haar na het wassen

Wanneer je haar nog nat is, is het heel fragiel en breekbaar. Je kamt het dus best met een kam met grote tanden. Borstelen doe je beter als het al droog is.

5. Werk van onder naar boven

Werk in laagjes als je borstelt. Begin met de puntjes en werk zo naar omhoog toe. Als je het omgekeerd doet, maak je net meer knopen in plaats van minder en zorg je ervoor dat je haar veel gemakkelijker kan afbreken.

via GIPHY

6. Verwen je haar af en toe met wat olie

Wanneer je haar wat droger aanvoelt kan je het eens voeden met wat olie. Breng een goede laag aan voor je gaat slapen, zo kan het de hele nacht in je haar trekken. 's Ochtends was je gewoon je haar met shampoo en je zal direct een verschil voelen. Je legt best wel een handdoek op je kussen als je dit doet.

Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug