Gezondheidsboost nodig? Ga naar een concert!

thinkstock
Naar concerten gaan is goed voor je gezondheid, lees hier waarom. 

Natuurlijk heb jij geen nieuw excuus nodig om naar (nog) meer concerten te gaan. Je ouders daarentegen, ja, die hebben misschien wel een goede reden nodig om je toestemming te geven om nog meer concerttickets te kopen. Wel, wij hebben nu het perfecte argument gevonden voor jou. You're welcome.

Concerten bijwonen is namelijk goed voor je gezondheid! Dat blijkt uit een onderzoek dat in Londen uitgevoerd werd. Naar een concert gaan kan stress en angst verminderen. Er werd onderzocht hoe live muziek invloed heeft op de hormonen die verantwoordelijk zijn voor angst. Daaruit bleek dat er een duidelijke afname is van die hormonen wanneer je naar livemuziek luistert. 

Tja, er zit dus niets anders op, dan toch maar kaartjes kopen voor Harry Styles...en Niall Horan... en The Vamps... en Bruno Mars.... en....

via GIPHY
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Peter Buyck

    Tot blijkt dat zoonlief of dochterlief na een aantal concerten thuiskomt met tinnitus door slecht afgestelde luidsprekers. Het hoeft zelfs geen concert te zijn maar een revue in een kusttheater... Luide muziek is een stressfactor (die handig wordt gebruikt in een aerobicsles of spinning of consoorten om de hartslag kunstmatig te verhogen). Voeg daarbij nog de redbulls en dan weet je echt hoe gezond een concert écht is.