Ellie Goulding verovert het Sportpaleis

Carline Goedefroit
Ellie Goulding - de queen of electropop - bracht gisterenavond haar 'Delirium'-tour naar het Sportpaleis in Antwerpen en Joepie was erbij.

De show mocht dan wel wat traag op gang komen, vanaf de eerste noten van 'Outside', het eerste alombekende liedje dat ze brengt, door de boxen klinken, heeft Ellie het publiek helemaal mee.

Als Ellie het ingetogen 'Devotion' brengt, vult het Sportpaleis zich zonder vraag van de 29-jarige zangeres spontaan met lichtjes. Ondertussen geeft de zangeres het beste van zichzelf, van het begin tot het einde.
Wat opvalt is hoe echt Ellie is. Geen fake gedoe, geen show die van begin tot einde tot in de puntjes is ingestudeerd, wel een oprechte, Britse vrouw die op haar Doc Martens rondjes staat te dansen voor een vol Sportpaleis. Je kunt de attitude van Ellie niet anders omschrijven dan moeiteloos. En oprecht.

Outfits
Als ze na enkele liedjes haar stoere short tijdelijk wisselt voor een lange, witte jurk om wat meer ingetogen liedjes te brengen, zijn we even sprakeloos. Het gaat hier wel niet om haar looks, maar je kan er niet omheen: Ellie Goulding ziet er fantastisch uit. De zangeres draagt in totaal drie verschillende outfits, die allemaal zijn net zoals zij: raak, maar niet overdreven.

Carline Goedefroit

Technische storing
Tijdens 'Anything Could Happen' klinkt ineens een enorm kabaal, waarna de boxen het lijken te begeven. Ellie beseft dat een moment later dan de fans, waardoor zij nog even alles staat te geven, terwijl wij verward rondkijken en Ellie proberen duidelijk te maken dat we haar niet meer horen. De queen verdwijnt even van het podium, om kort daarna terug te verschijnen en met een 'huhum, oops' te verklaren dat zij zelf de oorzaak van de storing was. Na een korte verontschuldiging, trakteert Ellie ons op een tweede ronde 'Anything Could Happen'.

Love me like you do
Afsluiten doet Ellie met klasse en in stijl - wat had je anders verwacht? Ze brengt een feilloze versie van 'Love me like you do' waarna het publiek de zaal omvergeblazen en met een warm gevoel verlaat.

Carline Goedefroit
Carline Goedefroit