Dingen die we ons allemaal stiekem afvragen over bepaalde mannelijke lichaamsdelen

photo_news
EN DE ANTWOORDEN!

1. Waarom zijn teelballen zo gevoelig?
Omdat teelballen vooral dienen voor seksueel plezier, bevinden zich in dat gebied heel veel zenuwuiteinden. Veel meer dan op andere plekken. Teelballen zijn ook organen die zich buiten het lichaam bevinden, zonder botten of vet om ze te beschermen. Héél gevoelig en kwetsbaar dus!

2. Betekent een ochtenderectie dat een jongen opgewonden is?
Niet noodzakelijk. Mannelijke hormonen schommelen tijdens hun slaap, waardoor ze soms een erectie krijgen zonder daarom opgewonden te zijn. Ook belangrijk: als een jongen slaapt liggen zijn stresslevels heel laag en zijn testosteron heel hoog, dus hij geraakt wel gemakkelijker opgewonden!

3. Wat zijn natte dromen?
Tijdens de puberteit kunnen jongens - en meisjes ook! - klaarkomen tijdens hun slaap. Vaak droom je dan over iets seksueel en kom je onbewust klaar. Voor ons is dat best oké bij het wakker worden, jongens hebben wat meer opruimwerk...

4. Hoe groot is een penis?
Wel, elke penis is anders. Zowel in lengte, breedte als soepelheid. Er is dus eigenlijk geen sluitend antwoord voor deze vraag.

via GIPHY

5. Hoe wordt een erectie veroorzaakt?
Erecties worden niet noodzakelijk door seks of seksuele gedachten veroorzaakt. Tijdens de puberteit hebben jongens zodanig veel 'last' van hun hormonen dat ze door kleine dingen zoals sporten of een woord dat ook maar een beetje seksueel kan opgevat worden opgewonden geraken. Arme jongens!

6. Zit je penis soms in de weg?
Niet echt. Als jongen wandelen of zitten of bewegen, lukt dat meestal zonder dat hun penis in de weg zit. Soms moeten ze hem wel eens aanpasen in hun broek en eh, vaak genoeg zien wij dat gebeuren in het openbaar - lovely!

7. Drijft een penis in het water?
Wel ze drijven wel, maar ze dobberen niet. Klinkt dat verstaanbaar?... Wat een vreemde vraag!

via GIPHY
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.