Deze badass vrouwen namen deel aan de Vrouwenmars in Washington

Instagram @vanessahudgens
Dit weekend werd overal ter wereld een Vrouwenmars georganiseerd om de rechten van de vrouw extra in de verf te zetten.

Initieel was de Vrouwenmars een initiatief tegen de uitspraken van Amerikaans president Donald Trump. Hij heeft tijdens zijn presidentiële race enorm veel vrouwonvriendelijke uitspraken gedaan. Zo liet hij zich al negatief uit over abortus, borstvoeding en de loonkloof. In 168 andere landen werd eveneens een Vrouwenmars georganiseerd om het initiatief te steunen. In Brussel vond de mars vrijdag op het Muntplein plaats onder de naam 'Lights for Rights'.

Ondertussen reikt de ambitie van de deelnemende vrouwen verder dan de uitspraken van de 45e president van Amerika. Met de mars willen ze aantonen dat vrouwenrechten gewoon mensenrechten zijn. De mars wordt beschouwd als een eerbetoon aan voorvechters van mensenrechten, waardigheid en gelijkheid. Elke vrouw had dus haar persoonlijke reden om deel te nemen aan de Vrouwenmars.

Ook enkele vrouwelijke celebrities namen deel aan de mars in Washington. Onder meer Miley Cyrus, Emma Watson, Lena Dunham, Bella Thorne, Vanessa Hudgens en Kristen Stewart lieten hun stem horen. Inspirerend!

Instagram @mileycyrus
Instagram @JennyJusuf
Instagram @lenadunham
Instagram @bellathorne
Instagram @vanessahudgens
Instagram @parkrecord