De 7 belangrijkste tips om lang haar te krijgen

shutterstock
Heb je altijd gedroomd van mooie, lange lokken, maar wil je haar maar niet groeien? Dit zijn volgens Joepie dé belangrijkste tips om mooi en gezond haar te krijgen!

Nummer 1: Was je haar niet te vaak!
We kunnen het niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om je haar niet elke dag te wassen. Was het zo min mogelijk om de natuurlijke oliën in je haar niet te beschadigen. Die oliën zorgen er immers voor dat je haar rustig en mooi kan groeien. Het beste is om niet meer dan 2 keer per week je haar te wassen. Echt waar!

Nummer 2: Masseer je hoofdhuid
Een hoofdhuidmassage is niet alleen zalig, maar ook nog eens goed voor de haargroei. Door je hoofdhuid te masseren, stimuleer je de bloedsomloop en kunnen essentiële stoffen beter je haarzakjes bereiken. Wat je nog kan doen om de bloedsomloop in je hoofdhuid te stimuleren is even ondersteboven gaan hangen, maar let op: doe dit niet te lang en kom heel voorzichtig (!) weer recht.

Nummer 3: Laat het rusten
Probeer je haar niet elke dag te drogen of te stijlen. De hitte maakt je haar echt helemaal kapot. Het beste is om je haar zo veel mogelijk te laten rusten. Gooi je haar in een paardenstaart en go! En een paardenstaart kan toch ook super mooi zijn?

Nummer 4: Voldoende vitaminen
Je haar kan niet gezond zijn zonder vitaminen. Probeer daarom zeker genoeg vitaminen op je menu te zetten. Eet meer vette vis, eieren, sojamelk en bananen.

Nummer 5: Laat de beschadigde punten knippen
Elk meisje maakte het wel eens mee: je puntjes zijn zo kapot dat de kapper er een groot stuk moet afknippen. Wanneer je dat niet doet, zal je haar verder en verder splitsen. Laat daarom regelmatig je puntjes knippen. Je zal zien dat het dan veel beter groeit!

Nummer 6: Breng elke week een olie of een masker aan
Een conditioner alleen is niet genoeg. Je moet elke week een vochtinbrengend masker of olie gebruiken op je haar. Wat je misschien niet weet is dat je dat best doet voor je je haar wast. Het masker of de olie zal een vetlaagje achterlaten, en met het wassen kan je het er samen met de shampoo uithalen. Zorg ervoor dat je haar handdoekdroog is als je het masker aanbrengt! Is je haar te nat, dan zal het masker niet goed kunnen intrekken.

Nummer 7: Spoel je haar met koud water
Oké, echt gezellig is het misschien niet, maar het helpt wel om langer haar te krijgen. Was je haar met koud water (hou je echt niet van koud water? Probeer het elke dag iets kouder te zetten. Zo word je het na een tijdje wel gewoon.)!  Dankzij het koude water kunnen je haarschubben sluiten, waardoor het vocht in je haar blijft zitten en blijft je haar beschermd tegen de hitte!