De 4 relatie-valkuilen waar je nooit meer in moet trappen

Shutterstock
Er zijn een aantal soorten relaties waar we ons maar in blijven storten, terwijl we weten dat het niet goed voor ons is. Tijd dus om zo'n gedoemde mislukking te herkennen voordat het te laat is. Joepie to the rescue!

1. De platonische relatie: Een relatie zonder passie en zonder sensuele spanning. Dat is gewoon een vriendschap. En daarmee is helemaal niets mis, maar het is niet wat je verwacht bij de term 'relatie'. ls er geen tension te bespeuren? Dan is het misschien toch beter om op zoek te gaan naar een partner met meer vuurwerk.

2. De relatie zonder tijd voor elkaar: Jij hebt een drukke studie, hij heeft een grote sociale vriendengroep. Daarnaast sporten jullie allebei intensief én onderhouden nog enkele verschillende hobby's... Kortom: jullie levens passen gewoon niet bij elkaar. Maar als je écht voor elkaar gaat, dan vind je die tijd wel.

3. De vechtrelatie: De dagen die jullie doorkomen zonder ruzie te maken, zijn op één hand te tellen. Je weet stiekem wel dat het niet goed zit als je weer huilend bij je moeder zit, maar je wil hem niet opgeven. Je houdt immers van elkaar en je had plannen voor de toekomst. Prima, maar van een relatie hoor je uiteindelijk gelukkiger te worden, niet ongelukkig!

4. De playboy-relatie: Hij is veel te mooi, veel te glad en hij heeft veel te veel vriendinnen. We vallen op 'm, omdat we dat foute aantrekkelijk vinden. En als hij ons aandacht geeft, krijgen we daar stiekem best wel kriebels van. Het is waarschijnlijk overbodig om te benadrukken dat je dit type echt links moet laten liggen. Fout is leuk voor een avondje of twee, maar het is zeker geen boyfriend material.