Ga naar de mobiele website
^ Top

Dankzij deze 7 dingen weet je of je een slechte relatie hebt

Shutterstock
Heb je een liefje, maar heb je twijfels over jullie relatie? Herken je deze dingen? Dan is de kans groot dat jouw relatie niet helemaal is zoals het hoort.

1. Je moet voortdurend veranderen

Je lief aanvaardt je niet zoals je bent, je moet voortdurend veranderen om aan de wensen van de andere te voldoen. Dat je een beetje verandert is logisch, jullie worden namelijk blootgesteld aan elkaars interesses en gewoontes. Maar als je je eigen waarden en ideeën op kant moet zetten voor je vriend, dan ben je niet goed bezig.

2. Je moet je vriend verdedigen bij je familie en vrienden

Je familie en vrienden zijn niet opgezet met jullie relatie, ze zijn ervan overtuigd dat hij niet de juiste voor jou is. Met als gevolg dat je constant in de verdediging moet gaan voor je lief. Maar misschien hebben ze wel gelijk en is het hoog tijd om je relatie eens te analyseren.

3. Je vraagt je constant af waar je lief uithangt

Als je de hele tijd wilt weten wat je vriend doet als jij niet in de buurt bent en waar hij is, ben je niet echt goed bezig. Het is belangrijk om vertrouwen te hebben in elkaar. Als dat ontbreekt in jullie relatie zou ik me toch wat vragen beginnen stellen.

4. Je partner beslist alles

Samen beslissingen nemen is een teken dat jullie goed communiceren en op dezelfde golflengte zitten. Is het steeds de ene die beslissingen neemt zonder overleg of stil te staan bij wat de andere denkt? Probeer dan toch eens wat beter te communiceren, of trek je conclusies.

5. Jij hebt nood aan momentjes voor jezelf terwijl je partner wil samen zijn

Als jullie geen middenweg vinden dat voor jullie beiden voldoet aan jullie noden, zitten we met een probleem. De ene wil veel afspreken, terwijl de andere juist wat meer tijd voor zichzelf wil. Je moet hierin het juiste kunnen vinden dat voor tevredenheid zorgt voor beiden.

6. Je voelt je verantwoordelijk voor het geluk van je lief

Hoe je vriend zich ook voelt, het voelt alsof jij de oorzaak bent. Is hij kwaad, dan denk je direct dat je iets verkeerd gedaan hebt.

7. Je lief bepaalt wat je doet en met wie je afspreekt

Als je bepaalde mensen niet meer mag zien of dingen niet meer mag doen, ben je niet goed bezig. Het is belangrijk dat je vrij blijft in je relatie.

Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Gesponsord

Meld een bug