Bazart vijf keer in de prijzen op de MIA's

Bazart
Instagram Bazart
De Nederlandstalige popgroep Bazart was maar liefst zeven keer genomineerd en slaagde erin om vijf van hun nominaties om te zetten in een MIA.

Donderdag vond de tiende editie van de Music Industry Awards plaats in paleis 12 in Brussel. De show opende met een nooit eerder geziene muzikale samenwerking tussen multitalent Laura Tesoro, Flip Kowlier (Ertebrekers) en hiphopqueen Coely.

Na het spetterend openingsoptreden kondigde gastheer Bart Peeters de officiële start van de jubileumeditie aan. Hierna was het de beurt aan Boris Daenen om de tent om te toveren in een heuse Netsky party. Hij zette de zaal in vuur en vlam. Geweldige lichteffecten en zelfs een strijkersorkest konden niet ontbreken.

Aangezien het de tiende editie was van de MIA's, moest er uiteraard ook eens "Happy Birthday" gezongen worden. De zangkunsten kwamen echter uit een verrassende hoek. Niemand minder dan Danira Boukhriss, bekend van o.a. De Slimste Mens, bewees dat ze heel goed kan zingen. Het publiek vierde met plezier de tiende editie en zong uit volle borst mee.

De optredens volgden elkaar in sneltempo op. Zo was het nog de beurt aan Stan Van Samang en Goose om de tent op z'n kop te zetten. Emma Bale zorgde met haar hit 'Worth It' voor een volledig hoogtepunt van de avond.

De Lifetime Achievement Award ging naar wijlen Toots Thielemans. De tiende editie van de MIA's nodigde uit tot een prachtig eerbetoon aan de bekende mondharmonicaspeler. Een ingetogen moment geleid door Bent Van Looy zorgde ervoor dat Toots eveneens de award voor het langst durende applaus verdiende.

Olga Leyers en vriend Simon Nuytten van Bazart zorgden voor een romantisch momentje tijdens de uitreiking van de MIA voor hit van het jaar. Bij het overhandigen van de award aan Bazart, kuste Olga, Simon liefdevol op de mond. Simon riep haar nog na dat zij de award voor mooiste presentatrice verdiende. De mannen van Bazart bedankten snel nog iedereen, waarna ze opnieuw naar het podium trokken om de show af te sluiten met hun hit van het jaar: goud!

Check zeker ook eens de Instagram van @joepiegram met backstage beelden en reacties van Niels Destadsbader, Lost Frequencies en Emma Bale!


Winnaars:

Pop: Bazart

Album: Het Zesde Metaal

Alternative: Black Box Revelation

Vlaams populair: Niels Destadsbader

Solo man: Stan Van Samang

Doorbraak: Bazart

Solo vrouw: Emma Bale

Groep: Bazart

Dance: Lost Frequencies

Nederlandstalig: Bazart

Hit van het jaar: Bazart

Bazart
Carline Goedefroit Bazart
Emma Bale
Carline Goedefroit Emma Bale
Goose
Carline Goedefroit Goose
Lost Frequencies
Carline Goedefroit Lost Frequencies
Niels Destadsbader
Carline Goedefroit Niels Destadsbader
Stan Van Samang
Carline Goedefroit Stan Van Samang
Compact Disk Dummies
Carline Goedefroit Compact Disk Dummies