7 dingen die je nog niet wist over 'Pretty Little Liars'

PrettyLittleLiars
Facebook PrettyLittleLiars
Jammer genoeg nadert het einde van onze favoriete serie. Hoog tijd om enkele dingen die jullie nog niet wisten over PLL op te sommen.

1. De auteur baseerde het verhaal op haar buurvrouw

Auteur Sara Shepard had toen ze opgroeide een buurvrouw die ongeveer even oud was als haar mama. Die vrouw werd als tiener gekidnapt, een verhaal dat Sara's moeder heel vaak vertelde. Toen ze later ook een vriendin had die als kind hetzelfde meemaakte, geraakte de schrijfster erdoor gefascineerd. Dezelfde vraag kwam steeds in haar op: "Wat gebeurt er op zo'n moment?"

2. De rolverdeling had helemaal anders kunnen zijn

Shay Mitchell deed auditie voor de rol van Spencer Hastings. Uiteindelijk ging Troian Bellisario met deze rol lopen en kroop Shay in de huid van Emily Fields. Ook Sasha Pieterse had eerst een ander personage op het oog. Zij wilde graag Hanna Marin spelen en dat ging normaal ook zo zijn. Tot de regisseur zich realiseerde dat Sasha maar 12 jaar was op dat moment. Haar zo een grote rol laten spelen kon dus niet, omdat daar kinderarbeid bij zou komen kijken.

3. Niet alle koppeltjes waren vanzelfsprekend

Tussen Ezra en Aria was er duidelijk chemie, waardoor dit koppel er sowieso ging komen. Voor Spoby en Haleb was het heel wat minder duidelijk. Bij hen hadden de producers niet gedacht dat het zo zou klikken.

via GIPHY

4. Toby had zo lang niet in de serie moeten blijven

In het tweede boek pleegt Toby zelfmoord, wat tot twijfel leidde of het in de serie ook zou gebeuren of niet. Doordat de fans van de reeks zo verzot waren op Toby, bleef hij erbij.

5. Ashley Benson kwam met het idee om matching tattoos te zetten

De actrice wilde graag een tattoo, maar de anderen zagen dat niet echt zitten. Ze besloot er eentje te zetten en vroeg wie graag meeging. Uiteindelijk ging iedereen mee en beslisten ze om het simpel te houden en de eerste letter van hun naam te zetten. Iedereen wou het op een andere plaats tot Ashley het idee had om de iconische 'sssht' te doen.

This happened. Thank you @shamrocksocialclub for taking care of us. We couldn't not get tattoos to commemorate the show! And obviously on our "shh" finger

1.1m Likes, 33.8k Comments - Lucy Hale (@lucyhale) on Instagram: "This happened. Thank you @shamrocksocialclub for taking care of us. We couldn't not get tattoos to..."

6. Elke acteur mocht bepaalde dingen van zijn uiterlijk niet veranderen

Zo moest acteur Ian Harding, Ezra in de serie, sinds seizoen één hetzelfde kapsel behouden. Ook scheert hij sindsdien zijn borsthaar. De dames mochten ook hun haar niet zomaar een make-over geven. Dat was duidelijk iets waar ze al heel lang naar uitkeken, want toen de opnames afgelopen waren ging iedereen voor een nieuwe haircut.

7. Overal op de set zijn A's verstopt

De set waar de opnames van de serie plaatsvinden zit vol met verstopte A's. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat het hele grondplan de vorm krijgt van een A, of dat er met schaduwen gespeeld wordt om een A-patroon te krijgen op de grond.