6 dingen die je zeker herkent als je wat verlegen bent

Unsplash
Soms wil je liever gewoon onzichtbaar zijn.

1. Luidop lezen in de klas is het ergste dat er is

Het moment waarop de leerkracht je naam zegt, verstijf je helemaal. Als ze dan ook nog eens vraagt om een tekst luidop voor de hele klas voor te lezen, dan wil je gewoon verdwijnen.

via GIPHY

2. Of misschien zijn presentaties nog een tikkeltje erger

Het lezen valt dan nog wel mee in vergelijking met een presentatie, want dan mag je ten minste nog op je stoel blijven zitten. Vooraan in de klas gaan staan terwijl iedereen je aanstaart is gelijk aan doodgaan voor jou.

via GIPHY

3. Je doet alles liefst online

Als je contact kan vermijden, dan ga je dat ook doen. Een afspraak maken bij de dokter of een pizza bestellen, je doet het liever online dan even te bellen.

via GIPHY

4. Oogcontact vermijd je zoveel mogelijk

Je kijkt naar alles, behalve naar de ogen van je gesprekspartner. Het voelt zo ongemakkelijk om iemand in de ogen te kijken.

via GIPHY

5. Je bent socially awkward in de buurt van je crush

Je komt best niet te dicht bij hem in de buurt, want het loopt toch altijd mis. Ofwel zeg je de raarste dingen, ofwel komt er echt helemaal niets uit.

via GIPHY

6. Je denkt eerst tien minuten na voor je iets zegt

Heb je een vraag tijdens de les of wil je iets zeggen, dan denk je er eerst een hele tijd over na. Je kan niet zomaar van je laten horen, zonder vooraf alle mogelijk scenario's te overlopen in je hoofd.

via GIPHY