5 redenen waarom je jouw crush moet vertellen dat je hem/haar leuk vindt

Man touching the hand of his date while grabbing some popcorn at the movie theater
Thinkstock Man touching the hand of his date while grabbing some popcorn at the movie theater
Of gewoonweg knap. Dat kan ook. 

Een crush hebben is altijd moeilijk. Het is niet hetzelfde als verliefd zijn, maar ook geen vriendschap. Dit is waarom jij je crush gewoonweg moet vertellen dat je een crush hebt op hem/haar. 

1. Het is maar een crush

Dus je hebt niets te verliezen. Het is beter om te weten waar je staat voor je echt gevoelens krijgt. Stel dat je blijft wachten, maar ondertussen ook echt gevoelens krijgt voor die persoon, dan doet het dubbel zo veel pijn als het slecht afloopt. 

via GIPHY

2. Het is spannend

Oké, het is een beetje eng, maar geef toe, die spanning nadat je op 'verzenden' drukt is ook best leuk. 

via GIPHY

3. Weten waar je staat is beter dan gek worden van onwetendheid

Reageert je crush negatief? Tijd voor ijs en 'How To Be Single' in je bed. Voor je het weet voel je je weer beter. Reageert hij/zij positief? There you go! 

via GIPHY

4. Je hoeft er geen groot nieuws van te maken

Zie nummer 1. Je kunt hem/haar gewoon langs je neus weg laten weten dat je hem/haar wel leuk vindt. Het hoeft geen echte liefdesverklaring te zijn, het hoeft niet groots te zijn. Dat kan het wel worden als je te lang wacht. Dan wordt het eng of mis je misschien wel je kans. Achterblijven met een 'wat als' is vaak erger dan afgewezen te worden. 

via GIPHY

5. Jouw crush voelt zich in elk geval geflatteerd

Het lijkt misschien een magere troost, maar zelfs in het slechtste geval heb je het zelfvertrouwen van je crush sowieso een boost gegeven. Het is altijd leuk om te horen dat iemand jou leuk vindt, toch? 

via GIPHY
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.