Ga naar de mobiele website
^ Top

5 dingen die je moet weten voor je een piercing laat steken

pinterest
Belangrijke info right here!

Beslissen dat je een piercing wilt is iets waar je niet licht over mag gaan. Het is belangrijk om met bepaalde dingen rekening te houden. Deze 5 weetjes moet je onthouden als je eraan denkt om iets te laten piercen.

1. Ga naar de juiste zaak
Stap niet zomaar een zaak binnen, laat niet zomaar iedereen gaten in je lichaam steken. Het lijkt pretty obvious, maar toch gebeurt het nog vaak dat mensen zich zonder nadenken en zonder research laten piercen en dat kan enorm fout aflopen. Doe eerst wat onderzoekwerk over bij wie jij het beste terechtkunt.

2. Stel vragen
Als je ergens niet zeker over bent, stel dan vragen aan je piercer. Hij/zij heeft waarschijnlijk al heel wat ervaring en zal jouw vragen probleemloos beantwoorden. 

3. Ga niet voor goedkoop
Het is heel verleidelijk - we know - maar ga niet meteen voor de goedkoopste piercer. Let ook op: 'pistooltjes' waarmee oorbellen geschoten worden zijn enkel gemaakt om oorbellen mee te schieten! Het lijkt zo logisch, maar die pistooltjes worden ook vaak gebruikt om bijvoorbeeld neuspiercings te schieten. Dit kan tot ernstige infecties leiden!

via GIPHY

4. Pijn
Een piercing laten steken doet pijn, maar niet voor lang. Het is een beetje zoals een spuitje of iemand die je knijpt. Denk dus maar gewoon dat Ryan Gosling je aan het knijpen is en het is zo weer voorbij.

5. Naverzorging
Heel belangrijk: vraag de piercer over naverzorging. Hoe lang moet je wachten om de piercing te vervangen? Waarmee ontsmet je best? Hoe vaak en hoe lang? De naverzorging is echt heel belangrijk, tenzij je graag een gezwollen, ontstoken oor/neus/... wilt. 

Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug